Friday, December 31, 2010

SuKa DuKa 2010..

Assalamualaikum sume...hehe...pejam celik pejam celik da nk msuk da tahun bru..2011..
rse cm smlm je aku amek spm...
cm smlm je rse lpak2 ngn kwan2 kt asrma...
cm smlm je maen futsal ptg2 ngn kwan2...
cm smlm je bru dftar u..
haissshh..
kjap nye mse blalu...

n for diz entry, aku nk cite bbrape kjadian/ peristiwa/ pengajaran y aku lalui spanjg tahun 2010 nie...n for sure la sume bnde2 y aku nk kongsi nie ialah pristiwa2 y smpai skrg aku xley lupe....=D


Meninggalkan zaman prsekolahan...

yup, mmg bnde cmnie mmg sume org xley lupe...zmn psekolahn sgt2 best espcially y dok asrma...mcm2 bnde kite wt kn...bnde jhat xyah cite r..haha...hurmm, cm best gk eyh kalo entry aku pasnie tjuk nye PERKARA JAHAT Y AKU LAKUKAN KETIKA D SAKTI...haha..no2...bhya kalo d reveal kn..but tgk la yer..kalo rse nk rveale aku rveald la yer..hehe...n now, i really2 miss zaman persekolahan..!!


nie gambo hari last aku ngn membe2 maen futsal kt sakti dlu..
n y lagi best nye team aku mng game nie..hahaha !!



Result SPM !!

haha...results SPM?? klakar lak dgo...yola skrg nie maen pointer2 je...haha...actly my rsult agk mgejutkan..actly targt xla pwer sgt...tp alhamdulillah kptusan nye okay a wlaupon subjek BIO aku sgkut...tu pon nseb dpt B..trgt dpt C..haha...n y lg best dan mmbggakn coz 92degrees dpt cipta rekod bru sakti..GPS 1.72 kalo xsilap...tahniah yer 92degrees...

Masuk PLKN !!

hah...bnde nie aku rse mmg xkn dilupakan r...kengan y sgt2 brmkna dlm idop...dpt blaja bnde bru...dpt knal kwn bru....dpt pgalaman bru....dpt tau mcm2 pergai bru...n dpt mcm2 lagi la y bru..hehe....k lah, aku pon xnk cite pnjg, kalo y lom bce entry y aku cite pasal plkn, g la bce yer..hehe..nie tjuk entry tu PLKN~masihkah kau ingat~.










Perginya nenek ksayangan k rahmatullah...=(

actlly nenek aku menggal dsebabkan pnyakit tua..bese la kan...umo arwah kalo xsilap 80 lbey r...but bnde nie jd  peristiwa y aku xkan lupe sebab spanjg 30mnit sblom arwah mnggal aku ade kt dlm bilik hospital tu...n saat2 arwah dah nazak tu aku ade kt dlm bilik tu...sgt2 sdey tgk+dgar time arwah nazak tu...doktor btgkus lumus pump dada arwah tp dgupan jntg arwah ttp mkin lmah...n tbe2 doktor n jururwt sume diam. tiada pgerakan lagi. time tu first time kot tgk live org mghmbuskn nafas trakhir..alhamdulillah ayah aku smpat mgucap kt tlga arwah n sblom hmbus nafas trakhir arwah pon smpt sbut nme ALLAH...n lagi terase nye bile aku gak y mgusgnye k tmpt mndi myat, aku jge y mgusgnye k msjid n aku jge y mgusung nye k liang lahad...okay2, xnk smbung lagi, air mate da nk mgalir da nie. =P...tapi lpas dri kjadian nie..aku btol2 tpikir..mcm mne la wktu aku mghmbus kn nafs trakhir nnti...for spe2 y bce hrap sme2 kte sdekah kn al-fatihah ok...

Interview UPNM

orait, untk pgetahuan sume, mse isi borg UPU dlu aku ltak UPNM as my frst choice...nie pon ats nsihat ayah aku..so aku pon ltak jela...n then g la intrvw nye..smggu beb...but 2 ari sblom abes intrvw tu aku tarik dri..wlaupon sbnrnye aku da lpas da sume ujian but aku ade mslah sket..so aku tarik dri...hnye bbrape org sje y tau knape sbnrnye aku tarik dri..even family aku pon xtau knape...hehe =D

UITM puncak alam a.k.a PALAM

hah !! da tarik dri dri UPNM, maka tcampak lah aku k UITM palam nie..haha..n aku rse kptusan last mnit aku tarik dri tu sgt berbaloi..aku sgt bhagia idop kt plam nie..hehe...sem 1 aku agk menarik n best n for sem 2 nie, aku rse menarik n best nye btambah2..hehe...but..hah msti ade tapi nye...aku ade stu rhsia y aku xcite kt spe pon pasl khidupan aku kt plam nie...ade ssuatu y aku xsuke bout khidupan aku kt palam nie..n i will reveal da secret after aku kluar dri palam nnti...haha..APRIL, wait for me...aku xsabar2 nk mluahkan perasaan nie..haha








Dapat lesen..!!

hehe...bnde y sgt dgemari oleh rmaje2 zmn skg..bile dpt lesen je cm dpt hape..pdahal dpt lesen je...bukan dpt kete pon..haha...n bile da ade lesen nie, nk g mne2 pon senang...dlu nk kuar kne balek awl sbb nnti xde bas...skrg nk kuar smpai 3 4 pagi pon boley..huahuaaa...HEAVEN !!


Kwan sejati vs kawan palsu.

hah...for diz year..aku dpt blajo ssuatu...n now aku bru tau spe btol2 kwan aku n spe y kwan ngn aku time senang je...n bese kn org kate kwan y sejati boley dilihat dye akan rpat ngn kite time kite susa..n mmg btol lah...coz aku da mlalui nye da...lagi satu bnde y aku blajo ialah kite jgn percya ngn org y bru knal...=D







oraits...tu je kot pristiwa2 y aku xkn lupe spnjg taon 2010 nie...hope 2011 y akan dtg mnjdi tahun y lbey baek+best+mnarik+suka+all psitve things..hehe..amiinnnn...=D







4 comments:

ain amira said...

bye 2010, welcome 2011 :)

elmiah yusup said...

apsal sume org wat entry psl kisah zmn sekola ni..?? emosional la... huhu~

acap said...

sebab bru abes skolah...taon dpan kmpem sume rmai y wt knagan kt asasi/matrik lak..hehe

Ajie Mohd Tahir said...

hahaha...its all about mmories.

look forward,no turning back.
hehehe.
hepi new year~

Post a Comment