Friday, December 31, 2010

SuKa DuKa 2010..

Assalamualaikum sume...hehe...pejam celik pejam celik da nk msuk da tahun bru..2011..
rse cm smlm je aku amek spm...
cm smlm je rse lpak2 ngn kwan2 kt asrma...
cm smlm je maen futsal ptg2 ngn kwan2...
cm smlm je bru dftar u..
haissshh..
kjap nye mse blalu...

n for diz entry, aku nk cite bbrape kjadian/ peristiwa/ pengajaran y aku lalui spanjg tahun 2010 nie...n for sure la sume bnde2 y aku nk kongsi nie ialah pristiwa2 y smpai skrg aku xley lupe....=D


Meninggalkan zaman prsekolahan...

yup, mmg bnde cmnie mmg sume org xley lupe...zmn psekolahn sgt2 best espcially y dok asrma...mcm2 bnde kite wt kn...bnde jhat xyah cite r..haha...hurmm, cm best gk eyh kalo entry aku pasnie tjuk nye PERKARA JAHAT Y AKU LAKUKAN KETIKA D SAKTI...haha..no2...bhya kalo d reveal kn..but tgk la yer..kalo rse nk rveale aku rveald la yer..hehe...n now, i really2 miss zaman persekolahan..!!


nie gambo hari last aku ngn membe2 maen futsal kt sakti dlu..
n y lagi best nye team aku mng game nie..hahaha !!



Result SPM !!

haha...results SPM?? klakar lak dgo...yola skrg nie maen pointer2 je...haha...actly my rsult agk mgejutkan..actly targt xla pwer sgt...tp alhamdulillah kptusan nye okay a wlaupon subjek BIO aku sgkut...tu pon nseb dpt B..trgt dpt C..haha...n y lg best dan mmbggakn coz 92degrees dpt cipta rekod bru sakti..GPS 1.72 kalo xsilap...tahniah yer 92degrees...

Masuk PLKN !!

hah...bnde nie aku rse mmg xkn dilupakan r...kengan y sgt2 brmkna dlm idop...dpt blaja bnde bru...dpt knal kwn bru....dpt pgalaman bru....dpt tau mcm2 pergai bru...n dpt mcm2 lagi la y bru..hehe....k lah, aku pon xnk cite pnjg, kalo y lom bce entry y aku cite pasal plkn, g la bce yer..hehe..nie tjuk entry tu PLKN~masihkah kau ingat~.










Perginya nenek ksayangan k rahmatullah...=(

actlly nenek aku menggal dsebabkan pnyakit tua..bese la kan...umo arwah kalo xsilap 80 lbey r...but bnde nie jd  peristiwa y aku xkan lupe sebab spanjg 30mnit sblom arwah mnggal aku ade kt dlm bilik hospital tu...n saat2 arwah dah nazak tu aku ade kt dlm bilik tu...sgt2 sdey tgk+dgar time arwah nazak tu...doktor btgkus lumus pump dada arwah tp dgupan jntg arwah ttp mkin lmah...n tbe2 doktor n jururwt sume diam. tiada pgerakan lagi. time tu first time kot tgk live org mghmbuskn nafas trakhir..alhamdulillah ayah aku smpat mgucap kt tlga arwah n sblom hmbus nafas trakhir arwah pon smpt sbut nme ALLAH...n lagi terase nye bile aku gak y mgusgnye k tmpt mndi myat, aku jge y mgusgnye k msjid n aku jge y mgusung nye k liang lahad...okay2, xnk smbung lagi, air mate da nk mgalir da nie. =P...tapi lpas dri kjadian nie..aku btol2 tpikir..mcm mne la wktu aku mghmbus kn nafs trakhir nnti...for spe2 y bce hrap sme2 kte sdekah kn al-fatihah ok...

Interview UPNM

orait, untk pgetahuan sume, mse isi borg UPU dlu aku ltak UPNM as my frst choice...nie pon ats nsihat ayah aku..so aku pon ltak jela...n then g la intrvw nye..smggu beb...but 2 ari sblom abes intrvw tu aku tarik dri..wlaupon sbnrnye aku da lpas da sume ujian but aku ade mslah sket..so aku tarik dri...hnye bbrape org sje y tau knape sbnrnye aku tarik dri..even family aku pon xtau knape...hehe =D

UITM puncak alam a.k.a PALAM

hah !! da tarik dri dri UPNM, maka tcampak lah aku k UITM palam nie..haha..n aku rse kptusan last mnit aku tarik dri tu sgt berbaloi..aku sgt bhagia idop kt plam nie..hehe...sem 1 aku agk menarik n best n for sem 2 nie, aku rse menarik n best nye btambah2..hehe...but..hah msti ade tapi nye...aku ade stu rhsia y aku xcite kt spe pon pasl khidupan aku kt plam nie...ade ssuatu y aku xsuke bout khidupan aku kt palam nie..n i will reveal da secret after aku kluar dri palam nnti...haha..APRIL, wait for me...aku xsabar2 nk mluahkan perasaan nie..haha








Dapat lesen..!!

hehe...bnde y sgt dgemari oleh rmaje2 zmn skg..bile dpt lesen je cm dpt hape..pdahal dpt lesen je...bukan dpt kete pon..haha...n bile da ade lesen nie, nk g mne2 pon senang...dlu nk kuar kne balek awl sbb nnti xde bas...skrg nk kuar smpai 3 4 pagi pon boley..huahuaaa...HEAVEN !!


Kwan sejati vs kawan palsu.

hah...for diz year..aku dpt blajo ssuatu...n now aku bru tau spe btol2 kwan aku n spe y kwan ngn aku time senang je...n bese kn org kate kwan y sejati boley dilihat dye akan rpat ngn kite time kite susa..n mmg btol lah...coz aku da mlalui nye da...lagi satu bnde y aku blajo ialah kite jgn percya ngn org y bru knal...=D







oraits...tu je kot pristiwa2 y aku xkn lupe spnjg taon 2010 nie...hope 2011 y akan dtg mnjdi tahun y lbey baek+best+mnarik+suka+all psitve things..hehe..amiinnnn...=D







Tuesday, December 28, 2010

--Saya Blogger Johor--

cm bese r...jln2 kt blog org then jmpe la bnde nie...KATEGORI SAHABAT BLOGGER MGIKUT NEGERI...intersting yaa..

so this is my details..

Nama gelamour : acap...tapi kalo nk manja lagi pggil acap mamy...hauahuhahuaa..=D

Status : single tapi dah bpunye..wahhh !! haha...nope, slagi lom btunang slagi tu lom bpunya..hehe

Cara bhbung : mlalui blogger boley..but nk lg sng trough FB..

Daerah : JB or lbey specific skudai...

Tmpt tggal : Tman Sri Pulai !! (bangga gler dok TSP) hehe

Ape y mnarik kt sini : 
                  - ade UTM...jlan kaki je da boley smpai..but pnat r..haha..actlly bout 1 km from my house.. 
                  - hah, srius xtau ape y mnarik..haha...dkat ngn bndr jb kot..=P huhu


dats it...for those y bminat just  *klik disini

Allah peliharakan sultan
Nugrahkan nye sgale khormatan
sihat dan .......
haaah...mule la smagt jhor aku dah dtg nie..mule la nk nyanyi..hehe

-GO JOHOR GO- =P

Saturday, December 25, 2010

I get my SITI back =D

Oh SITI sayang,
aku sgt rndu padamu
sudah lame kite x jmpe
sudah lame kite xjlan sme2
kalo dlu k mane2 sje aku pergi
msti bersama kau SITI sayang

TAPI
sejak kau pergi mnggalkan aku
aku keseorgan
sepi
k mane2 aku pergi keseorgan
stiap hari aku tigtkan mase2 kte bdua
kau sntiase mnemani aku
tak kira panas terik
mhupun hujan lebat
aku igt lagi time kite mandi ujan sme2 kn
sweet sgt time tu =)

stelah 4 bulan kau tggal kn aku
kini kau pulang balek k pagkuan aku
aku sgt gmbira dpt kau balek
wahai SITI sayang
lpas nie boley la kte jln2 sme2 lg k
aku janji akan jage ko baek2
aku xkan bagi ko kt org laen lagi
sbb mereka sume tu hnya nk amek ksmpatn k ats kau
aku akan jge ko baek2 SITI
syg kau sgt2 ...







orait, first skali nk ckp nie post aku y plg BAHAGIA kot....time tulis post nie muke aku sntiase senyum...senyum BAHAGIA...mcm org giler pon ade gk snyum sorg2....haha...nie sume sbb aku dpt balek SITI aku...waahhh!!! BAHAGIA nyer....=D






WHO'S SITI ???
yup...this is my SITI...











haaahh....nie la SITI y aku mksudkan tu..muahaaahaa...actly nme dye modenas CT
but my brother slalu write 'CT' tu as 'SITI'....so aku pon t'ikot la..hahaha






hahaha......igt td SITI tu org kn...msti dlm otak korg ""huish...spe si SITI nie?? acap ade gurl bru k..hish..curious nk tau nie"" haha....xde mkne nye nk gurl2 nie...btw this is the story bout me n SITI..

27 Ogos 2010

aku tlah mmnjamkan SITI aku kt membe aku...sbnye xnk bg pnjm tp nnti ckp aku smbong lak an...so bg la pnjam...juz 10mnit aku bg kunci mto then aku dpt tau dyeowg accdnt...ok smpai stu je cite...nk cite byk2 nnti mkin skit ati..kalo nk tau cite lanjut jmpe aku k =P..



nie gmbo slpas mto tu accdnt...agk snsord...mne xpnas beb aku nk
bukak sit, then tgk2 sit ttggal sume...ok mmg best...fuck


pastu cm bese r...nk soh dak tu gnti mhal kot nk repair..so g la anta insurans... btw, mto tu aku bru beli..(duet ayah aku yer..aku xmmpu lg) thanx to Tn Hj md yusof..=D...xsmpai sbulan aku pkai da accdnt...best kn...fuck 

dah nme pon insurans, paling cepat boley dpt mto tu 5 bulan cmtu r..WTF..mto pkai xsmpai sbulan..then kne tggu 5 bulan pulak...haah...DUGAAN !!k, bab insurans nie pon xnk cite coz akn lg2 myakitkan ati...

24 Disember 2010

6.58pagi : i got call from my mum...plek aku dbuatnye coz npe y mk aku call kol 6.58 pagi..kalo nk kjut suboh pon plg2 kol 6.15 k...msti ade pape bnde pnting nie..

"salam, acap, smlm abg man tepon  kedai moto tu....dye ckp moto kau da siap..kau da boley amek"

"oh yeke....(xterkata slame bbrape saat)..............."

hoh....xterkate beb..punye la terkjut+gmbira...nk dpt balek SITI aku nie..huhu...bukan ape..nie bru 4 bulan...so trget2 bulan dpan bru dpt...tp da boley amek ari nie...okay...aku sgt2 truje....=D

then ptg tu pas sbhyg jmaat aku tros grak k kdai mto tu..kt shah alam...naek bas, tapi bwk helmet...okay sound weird kn...agk mlu r coz rmai org tgk...cm bodo je naek bas bwk hlmet....xpe...demi SITI, aku sggup buat ape sje..*winx

dlm kol 5.15 gtu akhirnye dpt la gk aku jmpe ngn SITI aku...aku dpt nmpak gk wajah2 kegmbiran SITI bile aku da pgang kunci tok meng'start' dye..haha...poyo2...srius...perasan time tu SGT2 GEMBIRA....pas da check2 ape sume aku tros balek palam...

n tok meraikan kpulangan SITI aku wt mkan2 kt Mcd..hehe...tapi aku makn sorg r...SITI da mkan...SITI mkan murah je...dlm 5rggit je smggu ..hehe...dye mkan mnyak je..haha





that's it...my faverte...ayam goreng Mcd..very love it...=D

hah...srius puas gler mkan coz aku xmkan dri pg smate2 nk mkan kt Mcd pas dpt SITI...=)
n for those y tlah mmbuatkn aku n SITI bpisah slame 4 bulan, aku msih lg xpuas ati ngn korg....sbb korg wt idop aku slme 4 bulan nie sgt2 susa beb....mmg la nabi pon memaapkn umat...n yes aku da maap kn korg but hati aku msih lg xpuas ngn korg..haha...cmne tu erk...tgk la nnti lme2 insyallah aku akan btol2 maapkn korg...nseb la korg da jauh dri aku skrg so xprlu la aku tgk muke korg lg...

haah...thats it bebeyh...tu la cite aku n SITI aku...n for sure spe2 nk pnjm SITI aku pasni jwpan aku juz rgkas n pdat "SORI, XBOLEH"...bukan sombg or kedeng but we must learn from the pass rght...n aku da xnk kne bebel ngn mk aku lg...



--THE END--

**kalo ade antra korg y accdnt or nk claim insurans, aku cdg kn xyah la...baek rpair sndri..mybe mhal sket but smggu 2 da bley siap..kalo insurans mmg 4 5 bulan la bru dpt n the process nk cmpemkn insurans tu sgt rumit n myusahkan...dan y plg aku xley lupe pihak insurans tu siap soh aku lukis lagi tmpat kjadian-first pic sblom accdnt n scond pic slpas accdnt...mmg sgt cntik lukisan aku mklumlah aku kn mmg PANDAI melukis..haha**

Wednesday, December 22, 2010

Mari Menari punye pasal

orait first of all aku nk gtau y aku nie mmg pmnat stia program MARI MENARI y kt astro tu...=) rmai y ckp program nie xbest cz y menari nye bukan artis...but bg aku SEHATI BERDANSA y konon2 nye artis msuk tu lg lame kot...menari hentah hape then mng hadiah..ape kjadhnye...mari menari nie lg best+gempak+terbaek+comey...errrrr  COMEY??? mybe sbb LISA ade kot sbb tu comey..ahaaks..haha... pastu dpt lak bgnding ngn AWAL..huuh..masyuk2...
hah...COMEY kn..=D

sabtu 18/12/2010

hari nie ialah final mari menari kol 9 mlm kt astro ria...TAPI....mlm nie gk ade bola MAS vs VIE start dlm kol 7.45 kalo xsilap...n mcm bese r kalo da start kol 7.45 msti abes plg2 kol 10.00 mlm...n y plg pnting skali msti dak2 kt kolej nie nk tgk bola...cmpem2 la stiap blok lt palam nie (except gurl's kolej) akan bukak bola...so aku wt dcision last mnit tok balek umah akak aku...wlaupon keje btimbun pdhal....alasan nye nk jmpe parents aku cz parents aku ade kt umah akk aku..haha..pdhal tjuan utama nk tgk mari menari...hehe...btw umah akak aku kt wangsa mju je...about 40mnite from palam..tu pon kalo naek kete r..kalo nk bas dlm 2jam cz bs nk kne g KL Sentral dlu..

5.00ptg
"hello acap, ko naek bs smpai shah alam la..nnti aku amek ko kt seksyen 2..mls la nk amek kt palam"

huh, xpe2...nk tgk mari menari punye pasal ape2 je pon boley..=P..y pnting kne smpai umah sblom kol 9...
aku pon tggu la bas...then dlm 10mnit tggu gitu ade sorg abg bas nie dtg n then tny slah sorg dak y tggu bs kt situ..

"dah lame tggu bas?"

"da lame da nie...dri kol 3 td xde bas"

WTF...2jam lbey xde bas...biar btol...abg bas tu ckp ade bas rosak..huh..xpe2..tggu2...

5.30ptg
alhamdulillah...bas dtg...aku pon naek la...mase kt MERU (about 15mnit from palam) bas benti tepi jln...adooiii..hape pasal lak nie...then abg bas tu ckp bas rosak..WTF...

"tekan2 mnyak tapi bas xjln r...tggu jap eyh...nnti bas laen dtg."

oh..aku pon trime la mybe bas rosak..tp pas 15mnit tggu cm org bodo kt situ, then abg tu naek bas-masuk gear-then bas jln...HAH ??!! bodo pe abg nie...td ckp xley jln..nie slambe je msuk gear pastu tros jln...oh...abg bas kamu sgt fuck...

6.00ptg
sampai la aku kt phntian ptama, Klang Sentral. ok y lagi wt aku gmbira nk tau ape...

enjin bas dmatikan lalu bkata lah abg bas tu...
"urm bas nie rosak la...jap g bas lg stu smpai...bas lg stu tu bru je kuar dri palam..."

eh fucking.....bru kuar dri palam???...lme lg la tu mksudnye..hoh..sabau2...

6.30ptg
bas smpai..nseb dlm bas tu ade syaker. so ade la membe2 nk borak ilagkan tnsion ..dlm kol 7 lbey aku smpai seksyen 2...then tros call akak aku soh amek aku. 

8.45mlm
beberapa kilomtre je lg nk smpai umah nie...waahhh...*muke teruje...haha
eh, npe nye abg aku g stop kt gerai mkan nie?? hoh..jgn2....

"cap, ko da mkan lom"

"da" pdhal prot lapo giler tp sbb nk smpai umah nyer pasl

"hah xpela, ko g beli keuw teow 2 kt gerai tu"

hoh...15mnit lg nie nk start....aku pon g la order..

"err..akak, keuw teow 2...bungkus..cpt sket eyh...ade hal nie.." =D

pas da siap2 smua maka sampai la aku d rumah TEPAT2 kol 9mlm...
wahhh...aku pon ape lag tros blari k tv then tros tkan 1 0 4...
haaaa....akhirnye !! dpt pon aku tgk final MARI MENARI secara lgsung...*muke teruje giler2

and lagi sronok nye , pasgan y aku minat jd juara !! dpt kondo mewah tuu...giler r...


thats it..pasangan razif...isteri dye nme alia xsilap...



**this post actly aku nk cite ari ahad ari tu..tapi dsbbkan keje y sgt2 btimbun n ksihatan aku y xmgizinkan...so bru ari nie aku post bnde nie...**

Thursday, December 16, 2010

orang lidi ll : Ragut.















=D -big smile-  
actly this story tlah dceritakan oleh cg BM aku mse aku drjah 5 xsilap....cg Azmi...da 7 taon tuu but aku still rmmber coz cite nie sgt klakar n mnarik...hehe

if this trick is known by the victim.
-amat bgune..mne la tau si peragut tu mmg bangang giler + skola smpai tadika je + buta emas..then kmgkinan trick nie bjaye n slamt la emas mgsa tsebut...

but....
if this trick is known by the thief.
-huh...mmg xbkesan r trick nie...lg2 kalo si peragut tu jnis y xmudah dtipu + rakus + tamak....mmg kalo cincin  alumnium y slalu jual satu 50sen tu pon dia kebas...


so kalo pembaca2 wanita diragut boley la cube gunekan helah nie...kalo xbjye atleast mncube kan...hehe
btw this trick hnya boley dilakukan kpada emas je okay...kalo handbag y kne ragut jgn lak ckp 
"woi peragut..amek la sume duit2 aku tu...tu sume sbnye kertas y aku wrna kn jd cm duet.."
hah..mmg peragut tu glak je r..haha



**pesanan - kalo nk trick tu pastikan wt btol2...
muke kne srius..bru bjaye..hehe...slmt mncube =D..**

Tuesday, December 14, 2010

sakit hati to kepuasan yang teramat

plek xplek an pg2 buta nie aku boley lak post ...sbb nye aku da than sgt nk mluahkan prasaan nie..lgpon nk post mlm nnti xbley lak..nk siapkn lab rport...

ok ape y aku nk luahkan..cmni cite nye...

4.00pg
dak2 laki mule tron k bilik tv tok myaksikan perlawanan bola sepak EPL antra pndahulu liga dan tempat kdua...aku orang ptme smpai bilik tv tu..smagt punyer pasal..lgpon aku dtg awl sbb nk dpt kn seat plg best..maka pnohla bilik tu..lbey kurg ade dlm 80 owg r..rmai an??

btw perlawann nie actly antra MANCHESTER UNITED vs ARSENAL..n of course i'm MU fan..y xboley bla nye fan2 arsenal sume dok kliling aku..adush..cmne nk sorak nie..boley dkatakan fan ARSENAL lagi rmai r dri MU....xpe2 aku diam je..huhu

pastu ade la mamat 2 owg nie (fan arsnl) dok sblah aku..maai skit hati gler siak...dri start lwn xhabes2 brcakap..stiap pgerkan pmain msti dyeowg akn mgulas...y of course la xhabes2 kutuk MU..fuck..dah mcm commntry da 2 ekor berok nie...fuck skali lagi...

"ko tgk r..kalo MU gol aku la org y akan mnjerit plg kuat..tggu jela whai berok shibai"

4.40pg
scoresheet msih lg 0-0..suddnly......
"flecter mnanduk k rooney..ronney mnanduk k nani..nani mgelecek....nani cross.....bola tpantul d kaki clichy...park tanduk..dan...dan......dan.......dan.......dan......dan.....


maka dtg lah satu aura, semagat y sgt kuat msuk dlm diri aku....suasana y td nye sunyi cume kdgaran berok2 mgoment kini scara tbe2 btukar gamat....sperti drasuk aku pon.....

GOAL !!!

hahahaaaaa...kpuasan y sgt2 dan xboley dtrjemahkn mlalui kata2...mlompat aku mnjerit GOAL skuat2 hati....fan2 MU y duduk sume mlompat cm kne rasuk...n for the BEROK2 sblah aku tu..they juz diam tunduk cm mulut dyeowg tbe2 kne gam..waahhaaa..

SUMPAH PUAS GILER 

dri saat tu si berok2 tu tros diam xterkata...bisu..harhar....kptusan akhir MU 1-0 ARSENAL....

PADAN MUKAMU WAHAI berok lahanat...





    vs














*post kali nie xley wt pnjg2 coz jap g klas kol 8.30..so buat smple2 je =)..*

Sunday, December 12, 2010

~Award~



hah..nmpak tu ....COOL BLOGGER...ape mcm? mnarik x? haha..actly award nie aku dpt dri kwan aku ajie... 

ckap COOL, tp apsal ade API ??  haah bak kate si ajie nie org nye COOL tp blog nye HOT..haha
lbey kurg gtu r...btw thankz sgt2 ajie 4 this award...=D




**kalo bosan2 g la mnjengah blog si ajie tu..spiderwoman.blogspot.com..haha=D kiding2..url blog dye sperti kt dlm pic ats tu..hehe**

Thursday, December 9, 2010

How i stop smoking...

First of all i want to thank Allah coz give me ability in sports. Also give me "hidayah" to stop smoking forever.

tanda2 aku aktif sukan bmule sjak tadika lg actlly...mse tadika aku slalu lumbe lari ngn membe aku..n ktorg sgt fight..kdg2 aku mnang..kdg2 dye mnang...but xsgka lak dgn lari bodo2 tu je tlah mmbuat kn aku aktif sprti skrg nie..=P

DARJAH 2
aku start invovle dlm sukan scara officially nie mse form 2 r...tp mse tu wakil rumah sukan je..actlly aku ngn abg aku kira slalu r lumbe lari..lju gk beb dye lari..smpai skrg kot aku kalah ngn dye...

DARJAH 4
haah...mse drjah 4 laa aku mule btol2 aktif dlm sukan...ckp je pringkat ape...ngri?? kbgsaan?? internasionl?? heee..sbnye plg tggi pon prgkat ngri je..haha..but smua jnis sukan r aku nk msuk...RAGBI SENTUH, BOLA BALING, OLAHRAGA, SEPAK TAKRAW n of course la BOLA SEPAK. boley dkatakan y msuk sukan2 nie sume org y sme je. coach nye pon sme je except coach bola aku...coach ragbi, bola baling n olahraga aku ialah CIKGU ZAIDI B. DAHAN...smpai skrg beb igt nme dye sbb dye la y latih aku smpai la aku achieve byk kjayaan dlm sukan mhupon plajaran..pingat aku mse skola rndah je da 20 lbey...anywy dye nie cg sains aku..ktorg da mcm adik ngn abg r...dye latih aku giler2 smata-mata nk tgk aku brjaya...

"acap, hari nie awak pastikan wt catatan bawah 8saat. esok kne bwh 7saat lak"

tu laa kte2 dye y aku xley lupe... bsgguh2 giler dye latih aku..

DARJAH 5
haah..cite sbnrnye start mse drjah 5 r..hehe...time nie aku mule join kawan2 aku y drjah 6. dyeowg nie xlaa baek mne..nkal gile...balek latihan je cmpem2 ktorg akn g MANDI SAWIT, xpon g lepak umah membe TGK ****, MEROKOK...haaah..mse nie laa aku start merokok..time tu mule la nk bjinak2...then try lak nk tarik..huh rosak siaaak paru2...sume nie gara2 pgaruh rakan2 r...lg stu konon2 nye kalo budak2 sport nie xsmoke xmacho r...kne mrokok bru snang nk ngurat gurl..ahaaah..n teori tu mmg btol beb !!haha...pas aku da smoke n join2 dak2 nakal bru laa dpt aweks..haha..comey lak tu...nme dye rabiatul (first cpl)..heeeeeeeeee =)









DARJAH 6
mse nie laa keaktifan aku dlm sukan mmbuak-buak...latihan tiap2 ari pagi smpai tgh hari..then smbung k ptg lak...latihan pusat la kononnye..abes klas pon xmsuk...dan juge keaktifan aku dlm merokok juge mmbuak-buak =P....stiap hari atleast 3 batang aku akan hisap...mse tu maen rokok murah je..samporna kalo xsilap...then lme2 mule la nk cube gudang gram lak...trok3...y best nye mse nk g skola agma r..skola msuk kol 4.15, rumah ngn skola skagkg kera je tp kuar umah awl 45mnit.haha...aku ngn membe aku akn g kdai beli rokok then ktorg akan hisap kt PORT bese- stor dewan serbaguna....=)

ok..dpendekkn cite...stiap skola msti ade anugerah tokoh pelajar n tokoh koko kn. n for sure nominess nye msti la dri klgan dak2 drjah 6...so mak n ayah aku punye la berharap sgt aku dpt anugerah tokoh koko tu..mne x nye..latihan mcm nk giler...kulit pon da jd sgt PUTEH...plajran byk tggl..so kalo xdpt anugerah tu cm sia2 je r slame nie involve dlm koko...so aku pon pasg la impian nk dpt kn award tu..then aku tny la coach aku tu coz dye y akan pilih spe y dpt nnti.. actlly coach aku nie juge cg dsiplin kt skola tu..

"urm..cg ape kriteria nk dpt anugerah tokoh koko tu??"

"frst skali cmpem2 laa kne aktif koko, then plajran kne ok..atleast UPSR dpt 3A k..2A k...n plg pnting TIADA REKOD DISIPLIN.."

perrghhh...syrat ptame xde hal beb, syrat kdua pon lpas sbb UPSR aku dpt 5A =)..tapi syrt ktiga tu...mnyeramkan siaaaak...

nk djadikan cite, beberape mggu sblom hari anugerah tu kawan baek aku merangkap teman y slalu merokok ngn aku KANTOL ngn cg dsiplin sbb merokok !! huh beb, cg dsiplin tu coach aku beb, bderau x bderau jantung aku ...kang xpasal2 kawan aku tu up nme aku...mampus syial....cmpem2 aku akn kne blame ngn coach aku n more importnt things aku xkan dpt award tokoh koko tu. kalo xdpt cmfem parents aku kcewa giler. frst sbb ank dye mrokok, kdua xdpt tgk aku dpt award tu...

alhamdulillah la...mybe tuhan nk bg aku pluang ..maka xterkantol la aku ...kawan aku tu kantolkan membe2 y laen tp nme aku dye x up...n y pling mnis skali nie....




"NAMA DIBERI MUHAMMAD ASYRAF BIN MD YUSOF. DILAHIRKAN PADA 3 JULAI. ANAK KEPADA PASANGAN TN HJ MD YUSOF BIN SAIDIN DAN PN HJH FARIDAH BINTI IBRAHIM.....................................bla3bla3bla3.........................................................................................................................................................................bla2bla2..........................................................................................................................................................................bla2bla2...................................................................................DENGAN INI DIUMUMKAN, ANUGERAH TOKOH KOKURIKULUM TAHUN 2004 JATUH KEPADA ADIK MUHAMMAD ASYRAF BIN MD YUSOF !!!!  "


waaaahhh...tharu gler siaaak...gmbira gler2...dpt gak aku hadiahkn anugerah nie kt parents aku y slame nie support aku dlm sports. n plg pnting start saat KAWAN AKU TU KANTOL DAN NYARIS2 AKU KANTOL, AKU DA BJANJI KT DIRI AKU Y AKU XKAN HISAP ROKOK LAGI...pastu mmg aku da xhisap lagi smpai laa mse f2 aku skali lg dpegaruhi oleh kwan2 aku mamat-alep-afiq. but this time jus stu sdut je pon..n pas tu aku x lagi hisap smpai la skrg...=)






hah..plek kan cite cmne aku boley benti smoke...haha...but sume nie atas khendak diri sndiri...susah tok kite wt seseorg prokok tok bhnti...kalo nk bhnti dye kne dtg dri khendak diri sndri actlly..btw merokok sbnye mmbawa kpd kburukan...TIADA kbaikan lgsung merokok...

after 5 years lbey aku tggal kn rokok if someone ask me aku merokok k x?? and my answer is NO sambil tsyum bgga but if he ask me more "btol xpnah isap??" then bru la aku jwab pnah stu ktika dlu mse my primary school...=)



*** alangkah indahnye bile aku lpak2 ngn membe2 aku n dyeowg sume da bhnti mrokok =) ***

Saturday, December 4, 2010

rokok k kahwin??

Rokok k Kahwin ??? mne best r??  ape pilihan korg??

actlly aku bru je mnjgah blog kwan aku si POCOYO n she wrote bout shisha n its kburukan...so tbe2 aku tigt stu cite psal adik bradik shisha-ROKOK...cite nie bdasarkan pgalamn aku sendri. cite nye tjadi time aku nga blajo kete bout 5 month ago. so, this is da story...

time tu ade la sorang abg nie pon blajo sme ngn aku. then time tu nga rehat so ktorg g la mkn kt kantin. time mkn2 tu dye byk r cite pasal life dye. borak punyer borak last2 dye cite kt aku pglman dye mrokok. dye ckp umo dye 34 taon..dye start mrokok scara tegar mse umo 24. stiap ari dye akn beli 1 kotak rokok atleast (1 kotak termsuk payung2 ngn membe).  dye istiqamah =P 1 kotak shari slame 10 tahun(24-34). then dye soh aku kira bpe byk da duet dye abes. siap kuarkn hp dye then soh aku kira gne kalkultor hp dye. now, let us calculate tgther :- (korg pon kuar kn calcultr au. tkot2 aku slh kira =P)

stu kotak rokok = rm10 (lbey kurg)
smmgu ade 7 hari = 10 x 7 = 70
sbulan ade 4 mggu = 70 x 4 = 280
staon ad 12 bulan = 280 x 12 = 3360
3360 x 10 taon = 33 600 


RM 33 600 !!! 33 RIBU beb !!

dye pon myesal ngn ape y dye da wt...tp smpai skrg dye xley bnti mrokok...da tegar abes da...n dlm pas 3 years dye ckp slalu gk 2 kotak shari. what??!! huh..


"urm..abg da kawen lom??"

"lom...xstabil lagi r kwangan...abg bru je benti keje. sblom nie abg keje kt pulai spring (tempat golf). tapi tu pon keje nye 4 hari je smggu. gaji pon ckup2 mkan je."

 "abes tu knape bnti keje??" 

 "abg abg nk bukak tmpat ternakan ayam kt bandar tggara (smewhre kt johor). dye ajk abg keje ngn dye. untung au ade tmpat trnakan ayam. plg2 sbulan bley dpt 20 30 ribu." 

huuh..beb..bukan nk ckap pe r..abg tu bukan nyer xde muke beb..mke boley la mrket gk. gaya brader2..tp umo 34 xkawen lg..sebab kwangan xstabil. wtf. kalo dye x smoke for his past 10 years aku grenti dye da boley kawen n da ade ank da(kalo ade rzeki r). mybe idop xsenang tp skurg2 nye ade la kluarga sndri. ksihatn pon insyallah lg baek. tp nk wt cmne an, da dye pilih tok ROKOK. nseb skrg dye da boley pikir ape y dye plih nie salah. n smoge projek mntrnak ayam dye ngn abg dye tu bjlan lncar n berjaya !!




ROKOK or KAHWIN ??
absoltly i prefer kahwin..=) 
rokok = kenikmatan smntara
kawen = kenikmatan slamenye. 
*my next entry, i will share how i stop smoking

Wednesday, December 1, 2010

orang lidi l : 2 + 2.









haah....biase an kte akan tny soaln2 y kacang even 2+2 kt kwn kte...korg xtau r tp aku slalu je wt =P espcially time wt soaln math y susa2 ala2 algebra-dffrntion-integrate. time tu otak da high giler da, tu y tambah tolak senang pon xley nk pkir sndiri..hehe =D

Sunday, November 28, 2010

PLKN~masihkah kau ingat~

Program Latihan Khidmat Negara. perktaan nie sgt2 dtakuti oleh plajar2 form 5. knape??
  1. kene botak !! (for men only)
  2. kne pkai tudg !! (for gurl only at certain camp)
  3. kne kawad and aktiviti lasak. (for me its okay actlly)
  4. xley nk enjoy2 konon nye da kuar skola.
  5. kne berDISIPLIN !!
mule2 mse aku dpt tau aku kne pon aku sgt2 sdey. BOTAK ?? WTF. but pas 3 bulan aku kt Kem Sri Ledang tu bru aku tau btape sronoknye msuk plkn, btape bruntg nye aku dpt. n for this entry aku nk bg pghargaan kpd peoples y ckup bmakna mse kt kem dlu, y mmbuatkn hari2 aku kt kem tu sgt sronok, bhgia, duka, truja, gembira n so on..huhu...of course y plg bermkna is my alpha team. korg mmg best giler2 r. but i want to introduce this four persons y mmbuatkn hari2 aku kt kem tu sgt best !!



first person - IJAT -
nie la sarjan aku y pelat R..haha
 ~masihkah kau ingat~ kau la org ptame y aku knal mse dlm bas nk g kem. time tu ko botak. smgt giler mamat nie..haha..
~masihkah kau ingat~ tiap2 mlm sblom tido kte msti wt meeting. cite pasal awek ko n aku. skandal actlly bukan awek yer.hehe..kau xabes2 ngn si minah becok a.k.a IC skuad charlie tu. ade je mslah. y plg best mse tgh syok2 borak tbe2 ade cg msuk. warrghh 2 2 wt tido. ngn tin biskutnye tbukak antra katil kite. mmg mcm org bodo. pas cg tu blah bdekah giler kite..haha
~masihkah kau ingat~ stiap ari ahad ade kmas2 dorm. kte msti akn tawrkn dri tok mncuci bilik air skali ngn mat nyum (shahrul). cuci nye 10mnit je then kte akan brendam dlm kolam bilik air tu.. plg kjap 1 jam kn..haha
da mcm lembu bkubang pon ade. best giler.
~masihkah kau ingat~ ujung mggu kte akan kilatkn boot. lwn spe plg kilat. slalunye aku y mnang kn..haha..btw kte ade keje tmbhan kn, ko kne kilatkn boot mkck tu y aku lak si sarjan kte tu..haha
~masihkah kau ingat~ kte meraikan kmngan slpas mgalahkan team charlie mse final bola...pehh sronok nye xtkate siuut coz team charlie tu pwer2 kot. n y plg sronok sbb dpt kalahkn team madu ko tu kan..hahaha




second person -WANA-
we like to take pic. peace babeyh !!
~masihkah kau ingat~ drpd 5 kelas, 3 kelas kte sme (klas KN, KK, PPSB). awk ckp kalo 3 kali sme klas mknenye jodoh..errrr no commnt =)
~masihkah kau ingat~ time klas KN awk msti jge kn tmpt tok sy sblah awk. mklumlah sy kne jge barisan so awk dtg awl then rserve tok sy. hehe tq2. then dsebabkn klas KN tu bosan sgt2 kte slalu maen pas2 buku an (cm bls2 surat r tp cre moden sket). kdg2 tu cg fazrul ade prasan gk kte pas2 buku tp dye wt dono je.haha. ape y kte tulis dlm buku tu haaah kte bdue je y tau..haha mybe kwn awk pon tau kot.
~masihkah kau ingat~ mse khidmat komuniti, best giler2 kot g Kampung Kesang. g brsihkn masjid, minum air klape fresh, g tgk org wt kuih, kerepek, g tepi sungai, maen buaian=P, g naek beca besau..hehe mse kte kt sungai tu kte ade amek gmbo ngn sorg dak kcik kn..urm mne yer gmbo tu..??
~masihkah kau ingat~ mse mlm pnutupan PPSB tu kte pkai bju sme wrna. sboleh boleh yer awk cri bju wrna merah tok sme kn ngn sy. actlly bukan sbb ktorg ade pape eyh, sje je pkai bju wrna sme coz mse psembhan mlm tu ktorg dok dpan blakg. so its look nice if we wear da sme colour.hehe..




third person -DILA-
with my sarjan lagi..
~masihkah kau ingat~ pening kpale kte nk myiapkn text tok mlm KKJ. nk trjemah lagi dlm bhsa cina n india. nk blajo ckp bhasa cina n india lagi.huuuh. awk presure giler kn time tu. n bile igt pasl KKJ msti igt kerongsang kn..hehe
~masihkah kau ingat~ kte slalu duty kt tmpt sme, bwh pokok, kt simpg dpan DM. sbnye sy sje je pilih duty sme ngn awk cz boley borak2 ngn awk. but bile awk ade mslah awk akn lari g duty kt tmpt wirawati..haha..xabes2 ngn si mamat bravo awk tu.
~masihkah kau ingat~ mlm mggu last tu, kte borak dlm phone lme giler kot. 1jam 30mnit tnpa henti. mule2 krdit awk abes then kredit sy pulak.huhu. awk pgang rekod plg lme bbual kt phone ngn sy tau x. kte borak pasal ape yer?? kte bdua je tau..haha..or mybe kwn awk pon tau slpas awk mncritakan kt dye kn =P
~masihkah kau ingat~ stu ptg tu awk tensen sgt2. then awk ajk sy lumba lari. ceewwah olahragawti 3 taon bturut2 nk ajk olahragawan lumbe.haha. time mmg kne r coz jln tgh clear. cg pon xde. not bad jugk awk lari. sy mnang sket je kn ngn awk (actlly sje je mng sket, kang tggalkn jauh2 awk mkin tnsen lak..haha)




fourth person -AH LUN-
~masihkah kau ingat~ kau suke sgt ckp pkataan "lahanat", "cendol", "sial". coz bg ko nie vocab bru tok ko. yela ko an cine tulen. y ko tau cibai je..haha. n bile ko ckp pkataan tu msti aku akn ktawe cz klaka ko nyer pronouns. smpai skrg kalo jmpe aku msti pkataan ptame ko "lahanat".
ktorg cm blangkas dlm pic tu.sntiase bkepit
~masihkah kau ingat~ tiap2 mlm sblom tido aku akan nyanyi kn stu lagu cina tok ko. ko y ajo aku lagu tu. da mcm pkara wajib aku akn nyanyi lagu tu tok ko.
~masihkah kau ingat~ bile balek je dorm aku akn tros pnjam ko nye speaker then bukan lagu 21guns kuat2. smpai sume dak dorm kite mrh aku cz asyik lagu y sme je.haha
~masihkah kau ingat~ mse mlm ade wirawati kne histeria tu aku tkot sgt. cm ade smethng wrong. aku xley tido cz tkot sgt. then ko tman kn aku smpai aku tido. ko dok sblah aku smpai aku tido bru ko tido. huhu thankz laa abg !!
~masihkah kau ingat~ kte slalu maen adik bradik, ko jd abg plg sulung, tai jd abg scond, third aku n plg bgsu shasha. ko ngn tai gk slalu backup aku kalo aku sound dak2 laen wt hal. mklumlah tai tu kn dak plg gngster, so xde spe nk lawan.
btw , aku tau ko mmg xkan pham nye kalo ko ade bce blog aku nie coz ko an buta huruf sket..haha (jhat siaak aku)



haaah, itu lah kempat-empt org y sgt rpat ngn aku kt kem dlu. mreka lah y telah mmbuatkn aku sgt2 gmbira msuk plkn. suka duka ktorg kgsi bsame. aku xkan lupe knangan kt kem y sgt2 bharga.

thankz to ijat, wana, dila, ah lun n sume dak2 PLKN Kem Sri Ledang. sayang korg sume (waaah, gedik siaaaak. mcm gugerlz gitu..hahaha)

Wednesday, November 24, 2010

cerita satu ayat

cerita satu ayat = cerita tanpa noktah = cerita y mgandungi bpuluh2 kata hubung =)

orait, this story actlly dkarang ketika aku dan rakan aku haekal n fahim sedang mnunggu bas d bus stop uitm palam. ktowg brcdang nk g tgk hary potter kt sunway so ktowg pon tggu bas dlm kol 12.45 tgh hari. ktowg xmkan tgh hari konon nye nk mkan McD kt sunway nnti.huhu..TAPI !! tggu punyer tggu xde bas !! kol 3.30 ptg bru bas dtg....2 jam lbey beb tggu..kpale hutak laa..dala prot lapau gileer. so tok mgilangkn boring si fahim nie ajk ktorg wt cerita satu ayat (ditaip d hp haekal). (fahim is da frst turn then  haekal n then aku). so this is da story........

 

fahim membunuh haekal dengan menggunakan kuasa ajaib yang baru sahaja dibeli olehnya di kedai tepi jalan berdekatan dengan tempat jin bermain-main ketika senja setelah penat menganggu ketenteraman rakyat jelata demi memenuhi nafsu mereka yang dahsyat itu tanpa mghiraukan perasaan mangsa itu sendiri lalu acap bangkit dari lubang jamban seterusnya menggunakan teknik terhandalnya iaitu kamehameha yang telah dperturunkan oleh master fahim bagi membalas dendam terhadap kematian haekal yang comel lagi baik dan hensem yang mmbuatkan si durjana fahim membunuhnya kerana amat jeles terhadap kuasa handal yang dmiliki oleh haekal dan acap iaitu pshcic ala2 prof charles dalam cerita x-men dimana ajaran pshycic itu telah dpelajari oleh acap dan haekal semata-mata untuk menghancurkan kehidupan penduduk bumi terutamanya musuh ketat mereka yang juga ketua kepada tentera bumi iaitu nama penuhnya abdul fahim alfonsos ibni mamfus yang juga ditugaskan oleh pengerusi PBB untuk membawa keamanan penduduk bumi dengan menewaskan penceroboh bumi acap yang kuat lagi kacak bergaya dambaan setiap wanita dan haekal yang teramat perasan comel tapi haramx comel pun malahan sombong serta berlagak macho kononnya untuk menfitnah fahim yang merupakan seorg y bertggungjwab malah suka menolong org rmai y mmbuatkan fahim menjadi kegilaan wanita serta gadis y cute dan mmbuatkn haekal teramat-amat jeles maklumlah acap x dpt mncurahkan kasih syg kpdnya kerana acap bukan gay biasa tetapi merupakan gay yang amat tegar smpai sanggup menjadi stalker kepada semua lelaki di bumi yang mmrlukan hero handal yang masih diakui comel oleh penduduk bumi wlaupon pelbagai accusion telah dlemparkan kpd penduduk bumi iaitu haekal telah memiliki kuasa baru iaitu boleh mgeluarkn wang rggit dari jari  dgn hanya sekelip mata yang mmbuatkan haekal telah mnjadi pylamat bumi lalu mmrintah bumi brsme anak buahnya acap y masih bsikap songsang namun telah pulang ke jalan y benar dgn ajaran haekal setelah acap mnrima ajran sesat neraka ke7 y dberikan oleh fahim alfonsos y gila akan anime kerna fahim amat gemar membaca hen**i y myebabkan fahim selalu mmpunyai igatan y lemah sperti sering lupa akan plajran y diajr kpdnya oleh anak buahnya yang kini telah mngkat naik kuasanya iaitu acap sekali gus menjadi hebat drpd fahim dan rakan subahatnya haekal si kecik yang selalu perasan dirinya kuat padahal acap boleh mengalahkan dia dgn hanya mgunakan tiupan angin mentera kilasan api berapi tahap pertama yang juga digunakan oleh acap untuk mnakutkan masternya y poyo fahim alfonsos pyelamat dunia y sgt lembik shngga mnjadi bhan ktawa oleh acap dan pyebab acap bpaling tadah utk myertai haekal yang hnya lebih hndal kosong prpuluhan stu pratus dri khbatan fahim si mnusia y hnya mnurut printah pemimpin bumi y tidak mmpunyai sbarg kuasa mahupun acap dan haekal sndri tidak tahu y fahim mmiliki kuasa istmwa y trpendam di dlam diri fahim semenjak dari kecik lagi dan sekiranya kuasa istmwa itu bgkit dalam diri fahim maka haekal dan acap sudah semestinya akan kalah dgn hanya mgerakkan bulu kakinya namun haekal dan acap myedari akan kuasa istmwanya y trpendam itu lalu mreka segera mncari fahim untuk mmohon keampunan apbila haekal dan acap terkencing ketakutan apabila mgetahui akan legend fahim maka acap dan haekal ketawa riang kerana semasa mereka mahu mmnta maaf mreka mndapti si fahim poyo itu tidak mmpunyai bulu kaki y brmaksud fahim bukanlah legend tetapi lagenda sbnye ialah si acap y mmpunyai bulu kaki y sgt byk shgga myerupai smallfoot iaitu adk beradik bigfoot y dahulunya pernah mnjadi pnduduk bumi sblum wujudnya si durjana fahim y tamak sebelum si haekal y humble dan disukai rmai itu bdakwah kpad fahim agar pulang ke jlan y benar sperti mana y telah dlakukan oleh acap y masih tidak habis dgn kuasanya y tidak sbrapa hebat itu wlaupon haekal y baek hati lagi comel itu tahu bhwa acap hnyalah dpt dkalhkn dgn dobby*hp*7 hnya dgn sekelip mata tnpa perlu megenyit mata bagi menukar acap mnjadi serpihan dimuka bumi namun haekal takut utk mncubanya kpada acap gara2 sikapnya y penakut ala2 tikus mondok dan akhirnya acap telah menamatkan rwayat fahim dan haekal dgn mghancurkan seluruh tubuh mreka hgga mnjadi abu dgn mggunakan kuasa tembakan hydrolic jarak projectile tahap infinity lalu jadilah acap pemimpin bumi atau lebih dikenali sbgai hero pujaan Malaya. 
 (telah diubah suai sedikit darpd y asal)


y wrna merah tu fahim y tulis, kuning haekal n biru aku...frst raund je aku igt spe y tulis pastu aku da xtau spe y tulis ..but i guess you know ayat mne y dtulis oleh fahim, haekal n aku....haah ...dats it !! best x cite ktorg..haha...masing2 nk puji diri masing2..btw aku sgt suke akan ending cite nie..haha..n guess who's da last turn to write the story ?? haha of course la aku..haha...cite tu tpakse dtamatkan oleh aku sbb hp si haekal tu da xley nk smbung lagi..30pages beb !! mybe pasnie ktorg akan buat lagi cite satu ayat coz si dua ekor berok tu xpuas ati aku y mnang last kali..haha




**kalo korg sume bosan brsame kawan2 trutmanya ketika mnggu bas y cm haram xdtg2...aku cdgkn kowg maen la cerita satu ayat nie...cmpem best n dpt mgilgkn borg..** (kalo rmai sgt better maen cerita 3 perkataan)

 

Sunday, November 21, 2010

Oh sayang

Oh sayang,
aku benci padamu,

Oh sayang,
hatimu sgt busuk,

Oh sayang,
wlaupon wajahmu cantik bak pemaisuri, 
kulitmu halus bak salju,
namun peribadimu buruk ibarat najis,

Oh sayang,
aku sgt tidak suka akan perwatakanmu,
yang sering myakitkan jiwaku,
mengambil kesempatan,
ke atas kelemahan diriku,
knapa??
knapa kau prlu lakukan sedemikian??
hanya untuk mendapatkan simpati org lain??
atau sengaja menjatuhkan aku??

Oh sayang,
kesabaran hatiku sgt2 diuji,
hati ini terasa sperti dirobek,
meronta-ronta ia menjerit,
aku benci padamu.

Oh sayang,
berhentilah menyeksa hatiku ini,
terbanglah engkau ke mana y kau suka,
biarkanlah aku sendiri,
namun permintaanku y trakhir,
bhentilah myeksa hatiku,

Oh sayangku..aku benci padamu....


ceewaaaahhh....haha...sori yer sbb ayt2 aku kt ats tu xbpe sdap sgt..xpndai pon tulis2 sajk or syair or swaktu dgn nye..act bnde nie aku nk tulis ptg td..okay, cite nye cmni..ptg td tbe2 aku dpt ilham nk tulis bnde nie..so excited sgt nk tulis nie...idea da mncurah2..smpai bnjir bilik aku nie ngn idea..=P..last2..xley sign in kt google account..peh...aku punye la smgt gler tbe2 xley sign in..bpuluh2 kali aku cube ttap xley..bile aku try je nnti kuar ayt nie --THIS WEBPAGE IS NOT AVAILABLE--

aku pon biarkan la kjap. mybe intnet nga bengong. alhamdulillah, kol 2 pagi nie aku try bru boley. tp idea aku y ptg td y mncurh2 tu da xde r..dgan td nye tgk bola (MU vs wigan) ..da jerit2 ..abes ilang sume idea..=P
huhu...sbnye mate nie da ngntuk gile..tp kalo aku xtulis mlm nie mmg ilang r sume idea aku esok..huhu..n aku dpt ilham nk tulis cmtu sbb tbe2 je ati nie nk brkata2..hehe...so aku smpaikn la ape y ati aku nk ckp tuu..hehe =D