Sunday, November 28, 2010

PLKN~masihkah kau ingat~

Program Latihan Khidmat Negara. perktaan nie sgt2 dtakuti oleh plajar2 form 5. knape??
  1. kene botak !! (for men only)
  2. kne pkai tudg !! (for gurl only at certain camp)
  3. kne kawad and aktiviti lasak. (for me its okay actlly)
  4. xley nk enjoy2 konon nye da kuar skola.
  5. kne berDISIPLIN !!
mule2 mse aku dpt tau aku kne pon aku sgt2 sdey. BOTAK ?? WTF. but pas 3 bulan aku kt Kem Sri Ledang tu bru aku tau btape sronoknye msuk plkn, btape bruntg nye aku dpt. n for this entry aku nk bg pghargaan kpd peoples y ckup bmakna mse kt kem dlu, y mmbuatkn hari2 aku kt kem tu sgt sronok, bhgia, duka, truja, gembira n so on..huhu...of course y plg bermkna is my alpha team. korg mmg best giler2 r. but i want to introduce this four persons y mmbuatkn hari2 aku kt kem tu sgt best !!



first person - IJAT -
nie la sarjan aku y pelat R..haha
 ~masihkah kau ingat~ kau la org ptame y aku knal mse dlm bas nk g kem. time tu ko botak. smgt giler mamat nie..haha..
~masihkah kau ingat~ tiap2 mlm sblom tido kte msti wt meeting. cite pasal awek ko n aku. skandal actlly bukan awek yer.hehe..kau xabes2 ngn si minah becok a.k.a IC skuad charlie tu. ade je mslah. y plg best mse tgh syok2 borak tbe2 ade cg msuk. warrghh 2 2 wt tido. ngn tin biskutnye tbukak antra katil kite. mmg mcm org bodo. pas cg tu blah bdekah giler kite..haha
~masihkah kau ingat~ stiap ari ahad ade kmas2 dorm. kte msti akn tawrkn dri tok mncuci bilik air skali ngn mat nyum (shahrul). cuci nye 10mnit je then kte akan brendam dlm kolam bilik air tu.. plg kjap 1 jam kn..haha
da mcm lembu bkubang pon ade. best giler.
~masihkah kau ingat~ ujung mggu kte akan kilatkn boot. lwn spe plg kilat. slalunye aku y mnang kn..haha..btw kte ade keje tmbhan kn, ko kne kilatkn boot mkck tu y aku lak si sarjan kte tu..haha
~masihkah kau ingat~ kte meraikan kmngan slpas mgalahkan team charlie mse final bola...pehh sronok nye xtkate siuut coz team charlie tu pwer2 kot. n y plg sronok sbb dpt kalahkn team madu ko tu kan..hahaha




second person -WANA-
we like to take pic. peace babeyh !!
~masihkah kau ingat~ drpd 5 kelas, 3 kelas kte sme (klas KN, KK, PPSB). awk ckp kalo 3 kali sme klas mknenye jodoh..errrr no commnt =)
~masihkah kau ingat~ time klas KN awk msti jge kn tmpt tok sy sblah awk. mklumlah sy kne jge barisan so awk dtg awl then rserve tok sy. hehe tq2. then dsebabkn klas KN tu bosan sgt2 kte slalu maen pas2 buku an (cm bls2 surat r tp cre moden sket). kdg2 tu cg fazrul ade prasan gk kte pas2 buku tp dye wt dono je.haha. ape y kte tulis dlm buku tu haaah kte bdue je y tau..haha mybe kwn awk pon tau kot.
~masihkah kau ingat~ mse khidmat komuniti, best giler2 kot g Kampung Kesang. g brsihkn masjid, minum air klape fresh, g tgk org wt kuih, kerepek, g tepi sungai, maen buaian=P, g naek beca besau..hehe mse kte kt sungai tu kte ade amek gmbo ngn sorg dak kcik kn..urm mne yer gmbo tu..??
~masihkah kau ingat~ mse mlm pnutupan PPSB tu kte pkai bju sme wrna. sboleh boleh yer awk cri bju wrna merah tok sme kn ngn sy. actlly bukan sbb ktorg ade pape eyh, sje je pkai bju wrna sme coz mse psembhan mlm tu ktorg dok dpan blakg. so its look nice if we wear da sme colour.hehe..




third person -DILA-
with my sarjan lagi..
~masihkah kau ingat~ pening kpale kte nk myiapkn text tok mlm KKJ. nk trjemah lagi dlm bhsa cina n india. nk blajo ckp bhasa cina n india lagi.huuuh. awk presure giler kn time tu. n bile igt pasl KKJ msti igt kerongsang kn..hehe
~masihkah kau ingat~ kte slalu duty kt tmpt sme, bwh pokok, kt simpg dpan DM. sbnye sy sje je pilih duty sme ngn awk cz boley borak2 ngn awk. but bile awk ade mslah awk akn lari g duty kt tmpt wirawati..haha..xabes2 ngn si mamat bravo awk tu.
~masihkah kau ingat~ mlm mggu last tu, kte borak dlm phone lme giler kot. 1jam 30mnit tnpa henti. mule2 krdit awk abes then kredit sy pulak.huhu. awk pgang rekod plg lme bbual kt phone ngn sy tau x. kte borak pasal ape yer?? kte bdua je tau..haha..or mybe kwn awk pon tau slpas awk mncritakan kt dye kn =P
~masihkah kau ingat~ stu ptg tu awk tensen sgt2. then awk ajk sy lumba lari. ceewwah olahragawti 3 taon bturut2 nk ajk olahragawan lumbe.haha. time mmg kne r coz jln tgh clear. cg pon xde. not bad jugk awk lari. sy mnang sket je kn ngn awk (actlly sje je mng sket, kang tggalkn jauh2 awk mkin tnsen lak..haha)




fourth person -AH LUN-
~masihkah kau ingat~ kau suke sgt ckp pkataan "lahanat", "cendol", "sial". coz bg ko nie vocab bru tok ko. yela ko an cine tulen. y ko tau cibai je..haha. n bile ko ckp pkataan tu msti aku akn ktawe cz klaka ko nyer pronouns. smpai skrg kalo jmpe aku msti pkataan ptame ko "lahanat".
ktorg cm blangkas dlm pic tu.sntiase bkepit
~masihkah kau ingat~ tiap2 mlm sblom tido aku akan nyanyi kn stu lagu cina tok ko. ko y ajo aku lagu tu. da mcm pkara wajib aku akn nyanyi lagu tu tok ko.
~masihkah kau ingat~ bile balek je dorm aku akn tros pnjam ko nye speaker then bukan lagu 21guns kuat2. smpai sume dak dorm kite mrh aku cz asyik lagu y sme je.haha
~masihkah kau ingat~ mse mlm ade wirawati kne histeria tu aku tkot sgt. cm ade smethng wrong. aku xley tido cz tkot sgt. then ko tman kn aku smpai aku tido. ko dok sblah aku smpai aku tido bru ko tido. huhu thankz laa abg !!
~masihkah kau ingat~ kte slalu maen adik bradik, ko jd abg plg sulung, tai jd abg scond, third aku n plg bgsu shasha. ko ngn tai gk slalu backup aku kalo aku sound dak2 laen wt hal. mklumlah tai tu kn dak plg gngster, so xde spe nk lawan.
btw , aku tau ko mmg xkan pham nye kalo ko ade bce blog aku nie coz ko an buta huruf sket..haha (jhat siaak aku)



haaah, itu lah kempat-empt org y sgt rpat ngn aku kt kem dlu. mreka lah y telah mmbuatkn aku sgt2 gmbira msuk plkn. suka duka ktorg kgsi bsame. aku xkan lupe knangan kt kem y sgt2 bharga.

thankz to ijat, wana, dila, ah lun n sume dak2 PLKN Kem Sri Ledang. sayang korg sume (waaah, gedik siaaaak. mcm gugerlz gitu..hahaha)

4 comments:

Ajie Mohd Tahir said...

hahaha..mcm pompuan miss2 segala.XD

owhh,kau ngn wana stu kem upenye.skandel nih.hahaha

Faidzul Firdaus Mastor said...

aku sokong ajie~

mizzlullaby said...

byk gilarr skandal bhai ~~ jelez2 ! :))

acap said...

ajie, knal wana erk??

nad, skandal pe nye...haaissh =P

Post a Comment