Sunday, November 28, 2010

PLKN~masihkah kau ingat~

Program Latihan Khidmat Negara. perktaan nie sgt2 dtakuti oleh plajar2 form 5. knape??
  1. kene botak !! (for men only)
  2. kne pkai tudg !! (for gurl only at certain camp)
  3. kne kawad and aktiviti lasak. (for me its okay actlly)
  4. xley nk enjoy2 konon nye da kuar skola.
  5. kne berDISIPLIN !!
mule2 mse aku dpt tau aku kne pon aku sgt2 sdey. BOTAK ?? WTF. but pas 3 bulan aku kt Kem Sri Ledang tu bru aku tau btape sronoknye msuk plkn, btape bruntg nye aku dpt. n for this entry aku nk bg pghargaan kpd peoples y ckup bmakna mse kt kem dlu, y mmbuatkn hari2 aku kt kem tu sgt sronok, bhgia, duka, truja, gembira n so on..huhu...of course y plg bermkna is my alpha team. korg mmg best giler2 r. but i want to introduce this four persons y mmbuatkn hari2 aku kt kem tu sgt best !!



first person - IJAT -
nie la sarjan aku y pelat R..haha
 ~masihkah kau ingat~ kau la org ptame y aku knal mse dlm bas nk g kem. time tu ko botak. smgt giler mamat nie..haha..
~masihkah kau ingat~ tiap2 mlm sblom tido kte msti wt meeting. cite pasal awek ko n aku. skandal actlly bukan awek yer.hehe..kau xabes2 ngn si minah becok a.k.a IC skuad charlie tu. ade je mslah. y plg best mse tgh syok2 borak tbe2 ade cg msuk. warrghh 2 2 wt tido. ngn tin biskutnye tbukak antra katil kite. mmg mcm org bodo. pas cg tu blah bdekah giler kite..haha
~masihkah kau ingat~ stiap ari ahad ade kmas2 dorm. kte msti akn tawrkn dri tok mncuci bilik air skali ngn mat nyum (shahrul). cuci nye 10mnit je then kte akan brendam dlm kolam bilik air tu.. plg kjap 1 jam kn..haha
da mcm lembu bkubang pon ade. best giler.
~masihkah kau ingat~ ujung mggu kte akan kilatkn boot. lwn spe plg kilat. slalunye aku y mnang kn..haha..btw kte ade keje tmbhan kn, ko kne kilatkn boot mkck tu y aku lak si sarjan kte tu..haha
~masihkah kau ingat~ kte meraikan kmngan slpas mgalahkan team charlie mse final bola...pehh sronok nye xtkate siuut coz team charlie tu pwer2 kot. n y plg sronok sbb dpt kalahkn team madu ko tu kan..hahaha




second person -WANA-
we like to take pic. peace babeyh !!
~masihkah kau ingat~ drpd 5 kelas, 3 kelas kte sme (klas KN, KK, PPSB). awk ckp kalo 3 kali sme klas mknenye jodoh..errrr no commnt =)
~masihkah kau ingat~ time klas KN awk msti jge kn tmpt tok sy sblah awk. mklumlah sy kne jge barisan so awk dtg awl then rserve tok sy. hehe tq2. then dsebabkn klas KN tu bosan sgt2 kte slalu maen pas2 buku an (cm bls2 surat r tp cre moden sket). kdg2 tu cg fazrul ade prasan gk kte pas2 buku tp dye wt dono je.haha. ape y kte tulis dlm buku tu haaah kte bdue je y tau..haha mybe kwn awk pon tau kot.
~masihkah kau ingat~ mse khidmat komuniti, best giler2 kot g Kampung Kesang. g brsihkn masjid, minum air klape fresh, g tgk org wt kuih, kerepek, g tepi sungai, maen buaian=P, g naek beca besau..hehe mse kte kt sungai tu kte ade amek gmbo ngn sorg dak kcik kn..urm mne yer gmbo tu..??
~masihkah kau ingat~ mse mlm pnutupan PPSB tu kte pkai bju sme wrna. sboleh boleh yer awk cri bju wrna merah tok sme kn ngn sy. actlly bukan sbb ktorg ade pape eyh, sje je pkai bju wrna sme coz mse psembhan mlm tu ktorg dok dpan blakg. so its look nice if we wear da sme colour.hehe..




third person -DILA-
with my sarjan lagi..
~masihkah kau ingat~ pening kpale kte nk myiapkn text tok mlm KKJ. nk trjemah lagi dlm bhsa cina n india. nk blajo ckp bhasa cina n india lagi.huuuh. awk presure giler kn time tu. n bile igt pasl KKJ msti igt kerongsang kn..hehe
~masihkah kau ingat~ kte slalu duty kt tmpt sme, bwh pokok, kt simpg dpan DM. sbnye sy sje je pilih duty sme ngn awk cz boley borak2 ngn awk. but bile awk ade mslah awk akn lari g duty kt tmpt wirawati..haha..xabes2 ngn si mamat bravo awk tu.
~masihkah kau ingat~ mlm mggu last tu, kte borak dlm phone lme giler kot. 1jam 30mnit tnpa henti. mule2 krdit awk abes then kredit sy pulak.huhu. awk pgang rekod plg lme bbual kt phone ngn sy tau x. kte borak pasal ape yer?? kte bdua je tau..haha..or mybe kwn awk pon tau slpas awk mncritakan kt dye kn =P
~masihkah kau ingat~ stu ptg tu awk tensen sgt2. then awk ajk sy lumba lari. ceewwah olahragawti 3 taon bturut2 nk ajk olahragawan lumbe.haha. time mmg kne r coz jln tgh clear. cg pon xde. not bad jugk awk lari. sy mnang sket je kn ngn awk (actlly sje je mng sket, kang tggalkn jauh2 awk mkin tnsen lak..haha)




fourth person -AH LUN-
~masihkah kau ingat~ kau suke sgt ckp pkataan "lahanat", "cendol", "sial". coz bg ko nie vocab bru tok ko. yela ko an cine tulen. y ko tau cibai je..haha. n bile ko ckp pkataan tu msti aku akn ktawe cz klaka ko nyer pronouns. smpai skrg kalo jmpe aku msti pkataan ptame ko "lahanat".
ktorg cm blangkas dlm pic tu.sntiase bkepit
~masihkah kau ingat~ tiap2 mlm sblom tido aku akan nyanyi kn stu lagu cina tok ko. ko y ajo aku lagu tu. da mcm pkara wajib aku akn nyanyi lagu tu tok ko.
~masihkah kau ingat~ bile balek je dorm aku akn tros pnjam ko nye speaker then bukan lagu 21guns kuat2. smpai sume dak dorm kite mrh aku cz asyik lagu y sme je.haha
~masihkah kau ingat~ mse mlm ade wirawati kne histeria tu aku tkot sgt. cm ade smethng wrong. aku xley tido cz tkot sgt. then ko tman kn aku smpai aku tido. ko dok sblah aku smpai aku tido bru ko tido. huhu thankz laa abg !!
~masihkah kau ingat~ kte slalu maen adik bradik, ko jd abg plg sulung, tai jd abg scond, third aku n plg bgsu shasha. ko ngn tai gk slalu backup aku kalo aku sound dak2 laen wt hal. mklumlah tai tu kn dak plg gngster, so xde spe nk lawan.
btw , aku tau ko mmg xkan pham nye kalo ko ade bce blog aku nie coz ko an buta huruf sket..haha (jhat siaak aku)



haaah, itu lah kempat-empt org y sgt rpat ngn aku kt kem dlu. mreka lah y telah mmbuatkn aku sgt2 gmbira msuk plkn. suka duka ktorg kgsi bsame. aku xkan lupe knangan kt kem y sgt2 bharga.

thankz to ijat, wana, dila, ah lun n sume dak2 PLKN Kem Sri Ledang. sayang korg sume (waaah, gedik siaaaak. mcm gugerlz gitu..hahaha)

Wednesday, November 24, 2010

cerita satu ayat

cerita satu ayat = cerita tanpa noktah = cerita y mgandungi bpuluh2 kata hubung =)

orait, this story actlly dkarang ketika aku dan rakan aku haekal n fahim sedang mnunggu bas d bus stop uitm palam. ktowg brcdang nk g tgk hary potter kt sunway so ktowg pon tggu bas dlm kol 12.45 tgh hari. ktowg xmkan tgh hari konon nye nk mkan McD kt sunway nnti.huhu..TAPI !! tggu punyer tggu xde bas !! kol 3.30 ptg bru bas dtg....2 jam lbey beb tggu..kpale hutak laa..dala prot lapau gileer. so tok mgilangkn boring si fahim nie ajk ktorg wt cerita satu ayat (ditaip d hp haekal). (fahim is da frst turn then  haekal n then aku). so this is da story........

 

fahim membunuh haekal dengan menggunakan kuasa ajaib yang baru sahaja dibeli olehnya di kedai tepi jalan berdekatan dengan tempat jin bermain-main ketika senja setelah penat menganggu ketenteraman rakyat jelata demi memenuhi nafsu mereka yang dahsyat itu tanpa mghiraukan perasaan mangsa itu sendiri lalu acap bangkit dari lubang jamban seterusnya menggunakan teknik terhandalnya iaitu kamehameha yang telah dperturunkan oleh master fahim bagi membalas dendam terhadap kematian haekal yang comel lagi baik dan hensem yang mmbuatkan si durjana fahim membunuhnya kerana amat jeles terhadap kuasa handal yang dmiliki oleh haekal dan acap iaitu pshcic ala2 prof charles dalam cerita x-men dimana ajaran pshycic itu telah dpelajari oleh acap dan haekal semata-mata untuk menghancurkan kehidupan penduduk bumi terutamanya musuh ketat mereka yang juga ketua kepada tentera bumi iaitu nama penuhnya abdul fahim alfonsos ibni mamfus yang juga ditugaskan oleh pengerusi PBB untuk membawa keamanan penduduk bumi dengan menewaskan penceroboh bumi acap yang kuat lagi kacak bergaya dambaan setiap wanita dan haekal yang teramat perasan comel tapi haramx comel pun malahan sombong serta berlagak macho kononnya untuk menfitnah fahim yang merupakan seorg y bertggungjwab malah suka menolong org rmai y mmbuatkan fahim menjadi kegilaan wanita serta gadis y cute dan mmbuatkn haekal teramat-amat jeles maklumlah acap x dpt mncurahkan kasih syg kpdnya kerana acap bukan gay biasa tetapi merupakan gay yang amat tegar smpai sanggup menjadi stalker kepada semua lelaki di bumi yang mmrlukan hero handal yang masih diakui comel oleh penduduk bumi wlaupon pelbagai accusion telah dlemparkan kpd penduduk bumi iaitu haekal telah memiliki kuasa baru iaitu boleh mgeluarkn wang rggit dari jari  dgn hanya sekelip mata yang mmbuatkan haekal telah mnjadi pylamat bumi lalu mmrintah bumi brsme anak buahnya acap y masih bsikap songsang namun telah pulang ke jalan y benar dgn ajaran haekal setelah acap mnrima ajran sesat neraka ke7 y dberikan oleh fahim alfonsos y gila akan anime kerna fahim amat gemar membaca hen**i y myebabkan fahim selalu mmpunyai igatan y lemah sperti sering lupa akan plajran y diajr kpdnya oleh anak buahnya yang kini telah mngkat naik kuasanya iaitu acap sekali gus menjadi hebat drpd fahim dan rakan subahatnya haekal si kecik yang selalu perasan dirinya kuat padahal acap boleh mengalahkan dia dgn hanya mgunakan tiupan angin mentera kilasan api berapi tahap pertama yang juga digunakan oleh acap untuk mnakutkan masternya y poyo fahim alfonsos pyelamat dunia y sgt lembik shngga mnjadi bhan ktawa oleh acap dan pyebab acap bpaling tadah utk myertai haekal yang hnya lebih hndal kosong prpuluhan stu pratus dri khbatan fahim si mnusia y hnya mnurut printah pemimpin bumi y tidak mmpunyai sbarg kuasa mahupun acap dan haekal sndri tidak tahu y fahim mmiliki kuasa istmwa y trpendam di dlam diri fahim semenjak dari kecik lagi dan sekiranya kuasa istmwa itu bgkit dalam diri fahim maka haekal dan acap sudah semestinya akan kalah dgn hanya mgerakkan bulu kakinya namun haekal dan acap myedari akan kuasa istmwanya y trpendam itu lalu mreka segera mncari fahim untuk mmohon keampunan apbila haekal dan acap terkencing ketakutan apabila mgetahui akan legend fahim maka acap dan haekal ketawa riang kerana semasa mereka mahu mmnta maaf mreka mndapti si fahim poyo itu tidak mmpunyai bulu kaki y brmaksud fahim bukanlah legend tetapi lagenda sbnye ialah si acap y mmpunyai bulu kaki y sgt byk shgga myerupai smallfoot iaitu adk beradik bigfoot y dahulunya pernah mnjadi pnduduk bumi sblum wujudnya si durjana fahim y tamak sebelum si haekal y humble dan disukai rmai itu bdakwah kpad fahim agar pulang ke jlan y benar sperti mana y telah dlakukan oleh acap y masih tidak habis dgn kuasanya y tidak sbrapa hebat itu wlaupon haekal y baek hati lagi comel itu tahu bhwa acap hnyalah dpt dkalhkn dgn dobby*hp*7 hnya dgn sekelip mata tnpa perlu megenyit mata bagi menukar acap mnjadi serpihan dimuka bumi namun haekal takut utk mncubanya kpada acap gara2 sikapnya y penakut ala2 tikus mondok dan akhirnya acap telah menamatkan rwayat fahim dan haekal dgn mghancurkan seluruh tubuh mreka hgga mnjadi abu dgn mggunakan kuasa tembakan hydrolic jarak projectile tahap infinity lalu jadilah acap pemimpin bumi atau lebih dikenali sbgai hero pujaan Malaya. 
 (telah diubah suai sedikit darpd y asal)


y wrna merah tu fahim y tulis, kuning haekal n biru aku...frst raund je aku igt spe y tulis pastu aku da xtau spe y tulis ..but i guess you know ayat mne y dtulis oleh fahim, haekal n aku....haah ...dats it !! best x cite ktorg..haha...masing2 nk puji diri masing2..btw aku sgt suke akan ending cite nie..haha..n guess who's da last turn to write the story ?? haha of course la aku..haha...cite tu tpakse dtamatkan oleh aku sbb hp si haekal tu da xley nk smbung lagi..30pages beb !! mybe pasnie ktorg akan buat lagi cite satu ayat coz si dua ekor berok tu xpuas ati aku y mnang last kali..haha




**kalo korg sume bosan brsame kawan2 trutmanya ketika mnggu bas y cm haram xdtg2...aku cdgkn kowg maen la cerita satu ayat nie...cmpem best n dpt mgilgkn borg..** (kalo rmai sgt better maen cerita 3 perkataan)

 

Sunday, November 21, 2010

Oh sayang

Oh sayang,
aku benci padamu,

Oh sayang,
hatimu sgt busuk,

Oh sayang,
wlaupon wajahmu cantik bak pemaisuri, 
kulitmu halus bak salju,
namun peribadimu buruk ibarat najis,

Oh sayang,
aku sgt tidak suka akan perwatakanmu,
yang sering myakitkan jiwaku,
mengambil kesempatan,
ke atas kelemahan diriku,
knapa??
knapa kau prlu lakukan sedemikian??
hanya untuk mendapatkan simpati org lain??
atau sengaja menjatuhkan aku??

Oh sayang,
kesabaran hatiku sgt2 diuji,
hati ini terasa sperti dirobek,
meronta-ronta ia menjerit,
aku benci padamu.

Oh sayang,
berhentilah menyeksa hatiku ini,
terbanglah engkau ke mana y kau suka,
biarkanlah aku sendiri,
namun permintaanku y trakhir,
bhentilah myeksa hatiku,

Oh sayangku..aku benci padamu....


ceewaaaahhh....haha...sori yer sbb ayt2 aku kt ats tu xbpe sdap sgt..xpndai pon tulis2 sajk or syair or swaktu dgn nye..act bnde nie aku nk tulis ptg td..okay, cite nye cmni..ptg td tbe2 aku dpt ilham nk tulis bnde nie..so excited sgt nk tulis nie...idea da mncurah2..smpai bnjir bilik aku nie ngn idea..=P..last2..xley sign in kt google account..peh...aku punye la smgt gler tbe2 xley sign in..bpuluh2 kali aku cube ttap xley..bile aku try je nnti kuar ayt nie --THIS WEBPAGE IS NOT AVAILABLE--

aku pon biarkan la kjap. mybe intnet nga bengong. alhamdulillah, kol 2 pagi nie aku try bru boley. tp idea aku y ptg td y mncurh2 tu da xde r..dgan td nye tgk bola (MU vs wigan) ..da jerit2 ..abes ilang sume idea..=P
huhu...sbnye mate nie da ngntuk gile..tp kalo aku xtulis mlm nie mmg ilang r sume idea aku esok..huhu..n aku dpt ilham nk tulis cmtu sbb tbe2 je ati nie nk brkata2..hehe...so aku smpaikn la ape y ati aku nk ckp tuu..hehe =D


Tuesday, November 16, 2010

kesetiaan vs kepercayaan

In this era of science n tchnolgy, teenagers often think bout love and marriage.

hah. masyuk an aku nye pmbukaan. Act tu ayat frst aku time aku wt essay for question 2 muet ari tu..hehe..btw, soalan muet ari tu "in an arranged marriage, the choice of husband n wife is made by parents or elders. Discuss"
Frst time aku bce soaln nie aku da tgelak, mmg silap r bg soaln pasl kawin2 nie kt calon2 muet taon 2010, mmg cmpem2 sume boley score..yela dak2 skrg nie kn dlm kpale otak tu pkir kawin je..cmpem dlm essay calon2 ade dmasukkn ayat2 cinta y slalu dyeowg bg kt cple dyeowg..xpon cite pgalamn dyeowg k..huhu...n y plg pnting aku sgt cmpem + yakin 99% calon disAGREE ngn soaln tu..=)

ok2..bbalek kpd tajuk.. kesetiaan vs kepercayaan..mne lagi pnting...in term of pcntaan...
ade org ckp setia plg pnting..stiap pasgn wajib setia !! sbb bile 2 2 setia xkn blaku curang n cmpem2 xde mslah dlm pcntaan..xde y btumbuk2 ..xde y btarik2 rambut...
tp, ade jugak y mmntgkan kpcayaan..kte kne prcaya sume pasl pasgan kte !!

so, which one is more importnt?? of course 2 2 pnting but da question is which one is more importnt??
now, check it out....

kisah 1 :
ade sorg gurl nie, sgt2 cntik + cumey + puteh mlepak...mmg pilihn rmai lelaki r ..mrket tggi la ktekan..nme dye   melur (bukan nme sbnr). dye nie cpl ngn sorg boy y boley la ...xde mrket mne...k cite nye y si melur nie sgt2 setia kt laki dye nie, amran (bukan nme sbnr). da bpuluh2 laki y nk enter si melur nie tp sumenye mnemui jln buntu gara2 setia nye melur nie pada amran. untg amran dpt org cm melur nie. cubaan plg tggi y dtrima melur adlah apbila dye d lamar oleh another guys y lagi mrket la sng cite dri amran. Tp dgn ksetiaan dye thadap amran mmbuatkn dye mnolak serta merta lamaran trsebut. Ttpi, suatu kjadian tlah blaku dmana si amran telah d fitnah oleh rakan melur ..rakan melur mgatakan bhawa si amran tlah kluar bsame pompuan laen dan amran n pompuan tsebut telah dkatakn bsntuhan2 manja !!. tp knyataan nye amran tidak pon mlakukan pkara trsebut. d pendekkn cite, si melur sgt ttkan n x percayakn kate2 amran. End of da story, mreka pon bpisah....

kisah 2 :
k cite kdua nie lak tntg seorg boy y bnme amar (bukan nme sbnr). dye nie ade cpl nme nye melati (of course bukan nme sbnr). si amar nie xde la hnsem mne tp dye nie suke sgt dok kcau pompuan. klakuan nye y slalu kcau pompuan xdgmari oleh si melati. sbb melati tkot kot2 ade y sgkut nnti. tp mmg btol pon y si amar nie xdela kaki pompuan y suke pasg 3 4...dye nie jnis y suke kcau2 pompuan tp ati nye ttap tok melati sorg je."syg, u juz pcaye je kt sy..sy kcau2 pompuan pon ati sy ttap tok awk..i juz love to distrb gurl..sy pcaye kn awk so awk pon tlg la pcyekn sy okay?"..cmtu la kte2 amar kt melati. y si amar nie pulak xpenah cmburu kalo melati  dok mlayan laki laen coz y dye tau, dye pcye kt melati. and until now, their rlationshp bkekaln. ade la gado2 kcil2an tp xde la bpisah tros cm kisah melur ngn amran..


summry : si melur bukan maen setia thap gaban last bpisah sbb xpcye kte2 amran...si melati ngn amar lak bkekaln dsbbkn pcye antra stu sme laen wlaupon mreka bdua slalu mlayan laki/pompuan laen .
soo?? which one y lg pnting ?? mlalui cite d ats terbukti kpcayaan lg pnting dri kstiaan..xpuas ati..k2..bce nie lak...

"kesetiaan penting kerana ia asas kepada kepercayaan. Kprcayaan itu thasil apbila adenye ksetiaan"

ayt di ats mnrgkn bhwa kalo ade kprcayaan automtik ade ksetiaan. tp kalo ade ksetian xsmstinya ade kprcayaan. Act xprlulah nk setia gila2 kt cpl tu cz kalo bpisah nnti wt merana je. jus setia sket2 je. y pntg pcye kt cpl tu.tp kalo y certain2 xnk pcye 99% kt psgan nye tu gara2 pasgn nye tu kaki pnipu...hah nie ayt tok korg :

korg mmg B**O !! haha...dah tau kaki pnipu y korg cpl spe soh..

The end of da story, KEPERCAYAAN lagi penting dri kestiaan....any bangkangan ?? nope..ok tq..=D










btw, spe2 y nk jd tman istmwa aku tu ...pstikan kprcayaan is no one okay..heeee =)

Sunday, November 14, 2010

Trip to Bndar Penawar Day 3

Hari ketiga

6.30am : bgun-sbhyg sbuh-tido blek =)

8.00am : bgun balek..then siap2 for da game..


92 Degrees

line-up : naim, bon2, alep, acap

on loan : senam

not in pic : afiq, daren, ivan

coach : imran


        

          vs


95 Paragons




line-up : syahmi, adib, syahir, henry, zaini, acad






Perlawan agk sengit di mna kdua2 pasukan saling bblas srgan...kdua2 pasukan hnya di bezakn dgn 2 atau 3 mata shja spanjg plawann sehingga lah msuk quarter k4..dmana pasukan 92 ktingglan 11 mata. Namun pasukan 92 mgejar shingga beza hnya 3 mata. Nasib tidak myebelahi pasukan 92 kerana masa telah pon tamat dan mata akhir ialah 92degrees 44-47 95paragons. Mungkin kekalahn ini ats sbb2 tntu dgn kkurgan pmain. Namun pasukan 95 telah memberikn tntangn y sgt hebat dan mnunjukan peningkatan y ckup mmbragsagkn. Tahniah 95paragons !!

11.00am : kami meniti tgga k skola mnuju k cafetria sakti. n bnde y ktorg akn brebut sudah smstinye nasi goreng telur goyang !!hehe...naseb byk lagi nasi sbb dak f5 lom rehat. ade taklimat kt dewan. 

dats it...rndu nk mkan bnde nie..hehe...masg2 mkan double..




nasi gorg double RM1.80
telur goyang RM0.50
air RM0.60











"uiishh...ALEP !!..ko dtg btol eyh..sku igtkn aku mimpi kau smlm.." (kata2 y dkluarkn oleh dak2 f5 y dkcau oleh alep smlm)

mase tgh syok2 mkan tbe2 dak2 f5 abes tklimat. rmai gak krumun ktorg..sume tnye pasl futher study nnti..kbnykan tny pasal UTP sbb mggu pas bru dak UTP dtg skola bg ceramah. anwy rsult trial dak2 f5 taon nie gempak gk...aku agk dyeowg akan pecahkn rekod 92degrees..n i hope so...

2.00pm : pas sbhyg ktowg tros bgerak k larkin. naim ngn alep blek  btu phat ari tu gk.pas anta dyeowg aku tros anta imran lak ...then, finally, my journey to bndar pnawr slme 3 ari berkhir stelah aku smpai k rumah !!aku pon ape lg tros kmas brg then msuk bilik, ttup pintu, bukak aircond, "pom" ats tilam...waaahhh seronk nye...owg ckp tido pas asar xbgos..aaahhh aku da ngntuk gile cmpur pnat , peduli ape..aku pon tros tido..huhu

wlau pape pon mmg pjlnan kali nie best giler r walaupon pnat..thankz kepada sume y mnemani aku spnjg perjlnn nie.. 
 --naim-bon2-alep-imran-cake-nasa-rohaizul--


Saturday, November 13, 2010

Trip to Bndar Penawar Day 2

Hari kedua.

6.40am : bgun..sbhyg sbuh...and once more, bagai bulan jatuh k riba !!

"nas, pggil kwn2 tu..sarapan dlu nie ,mk da blikn srpan" (sep bajet aku) =)

8.40am : grak rumah rohaizul..ktorg akan k air trjun kota tggi !!hehe..nasa bwk kete akak dye..so 2 kete r g..boley than gk r nasa drive..kete auto tp plg slow dye bwk 100km/h kot..hhaa...mse kt sungai mas tbe2 mak bon2 call bon2..

"faidsal, kau punyer QTI moto ari nie kol 10, xjd ari sabtu sbb ari sbtu dye batalkn"

peehhh !! mmg terbaek..mse mk dye call tu jam da kol 9.30..so nk xnk aku pon pusing blek g bndr pnawar..tggu la si bon2 nie QTI..y nasa nye da grak k kota dlu, dye g amek si syenget (cake)...smbil tggu tu aku ngn naim smbung tgk cite WRONG TURN 3 smlm...huhu

pas da bon2 QTI, aku ape lg..mmcut laju r k kota..plg slow 120km/h =)..wuuuu sdap erk upenye bwk laju nie..haha

11.30am : sampai pntu msuk air terjn kota tggi..

"10 rggit dok cap stu kpale.." (nasa)

"bpak r..aku mndi kt gng ledang siggt je kot..xnk r...kte g maen boling je r.." (aku) =P

"peehhh..da dpan mate dok cap...tggal nk msuk je..xkn nk ptah blek" (cake)

"yela2...yok r" (aku)

hahaha...aku sje je nk test dak2 nie...pdhal 10rggit tu ape la sgt (kate2 org bru dpt duet) hehe

nseb la best gler mndi ...sbb ktorg je kot y mndi kt bhgian atas...so boley la wt harok..hehe..pas mndi kt atas ktorg g bwh lak..bhgian buatan nye..sronok maen ngn ikan...si bon2 je tkot nk msuk..ape ntah dye...kt stu ktowg maen glongsor...masyuk gak r...pastu ktorg g mandi kt btol2 bwh air trjun y tggi tu jtuh..waaaahhh nie la part plg best kot...xmcm kuat lak an air tu hntam bdn ktowg...haha...srius truja gilaak..hehe


nie kt bhgian atas

nie btol2 bwh air tjun tu jtuh..masuk gileer..

3.40pm : ktorg k rumah cake..lpak stu mggu si gemok n si kurus dtg.




bju itam tu si gemok (alep) y bju biru tu si kurus (imram) =P
"helo cap, aku smpai jb dlm kol 8 mlm au"

"kejadah nye ko 8 mlm..smlm ckp 6.30 ptg.."

"ade mslah sket r.."

huuuh...aku kt kota nie da resah glisah da...kalo kol 8 smpai jb.. naek bas plg2 smpai kota kol 9..pastu tros grak sakti..boley la smpai sblom kol 9. Jap g tggu punyer tggu da kol 10 xsmpai2 lg kota. aku da resah da nie.last2 dyeowg smpai ade la dlm kol 10.30. kcian kt dyowg pnat so ktowg lpak r dlu borak2 kt mamak.

"lep, imran, aku da twkal je nie au..nnti ko pndai2 eyh bg alsan kt  pkgad nk msuk skola."

"ok2..xde hal..nnti aku speakg trngganu..ckp r kte dtg dri jauh(sambil wt demo ckp trganu)" 

korg pon tau an si imran ng alep kalo da bsame mmg jd gileer r...!!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

mase : 11.15mlm , tempat : trafic light kota.

"cap, satria sblah kte nie mcm nk ajk lmbe je..gear satu cap...jgn klah" (setan alep da mule pgaruh aku)

"uish cap...asal ko bg dye dpan...xpe2..ko follow je dkat2...kasi lampu ko suluh bumper dye cap !! (setan dye da mnjadi2)

cdgnye aku nk bwk slow je..yela jln kota tnggi-bndr pnawar kn SGT TERG !! LAMPU SPANJG JLN !!
tp da si gemok nie pgaruh..aku pon jd excted nk lumba ngn satria dpan aku nie.huhu

"cantik r cap....gear 1 cap...gear satu...!!" 

tgh baek je aku follow rpat satria nie..mmg tggl mse nk potg je..time tu mmg 130, 140 je aku bwk,,jln clear...polis pon rse nye xde..msti da tdo erk...tbe2...

"dok, ape syial lampu kelip2 dpan tu??"

"xde pape r cap..ko tumpu kn kt satria dpan nie je..tu lampu lori tu..dye parkg tpi..tu y dye myalakn lampu" (nasihat xpnah positif)

"aah erk...btol gk" (aku pon tmakan kate2 si gmok nie)

tbe2 stria dpan nie slow,aissssh (ala2 topak) apsal lak nie.....peeh skali mmg btol POLIS !! ROADBLOCK !! damn ....apsal tali pggang xley tarik nie...aaaah...rdha je r....(20meter dri roadblok)

"nah cap." 

haah...nseb la si bon2 tlg tarikkn tali pggang aku...

"nk g mne nie" (polis tu tny)

"g skola"

"umo bpe?"

"18"

"k2..jln2.."

waahhhhh !!! srius gua kcut giler time tu..igt kne speedtrap k ape...first time kot lalu roadblok....dgn tali pggang tbe2 maen2 ngn aku plak...huuuuu...nseb baek....

12.00pg : smpai skola..nseb la pakgad tu knal ktowg..so sng je msuk...mlm tu aku bon2 ngn naim tdo awl coz game esknye tbe2 wt pg lak. alep ngn imran g naek asrma kacau dak2 junior.




to be continue........

Trip to Bndar Penawar Day 1

Orait seprti y djanjikan aku akn mlaporkn perjlnan aku k bndar penawar mulai ari ptame...

11.30 : Aku begrak dri rumah k Sri Putri tok mgambil si itik (naim). then ktorg pon tros mnuju k rumah bon2.

"naim, ko da lunch lom??"

"lom.."

"kte amek bon2 pastu tros grak r..kte mkan kt bndar pnawar nnti"

smpai2 je umah bon2 , ktowg dplawa msuk plak..adush aku nie dala pmalu org nye -_- huhu..xpela ktorg pon msuk..bagai bulan jtuh k riba, mak bon2 ajk ktorg lunch kt rumah dye...waaaahh!!! sronk nyeee....sep bajet..haha. Boley than gk r mk dye msak..sdap r gk..time kaseh yer makcik !! =)

pastu ktowg pon mnruskn pjlann k SAKTI. dlm kol 2 cmtu ktowg smpai. y best nye msuk2 je pntu pgar org ptame ktowg tgk of course la pkgat=P..org scond ktorg nmpk ialah SIR AZMAN !! nseb nmpk dri jauh je. aku ape lg msuk gear stu...tros mmcut supaya dye xnmpk. huhu

smpai2 je kt asrma ktowg lpak kt gazebo. masg2 mlu kucing nk kuar kete. nseb la si sharina a.k.a LEK lalu sblah kete. tros pggl dye then borak2.

"hello..assalamualaikum cikgu ihsham, sy kt asrma skrg nie..bru smpai"

"owh..kau acap..ok2 jap g sy tron..sy kt skola nie..jap2" -tros ltak phone-

errrr...aku tepon dye sbb nk gtau je aku ade kt asrma..aku bukan nk jmpe pon..haha..adooii..5 mnit pastu dye dtg..ktorg pon borak2 r jap..then sblom dye bla dye ade bg stu ayt nie..mmg trbaeek dri ldg..

kucing dgar pon ktawe la beb..haha
"k2, nk ujan nie..sy blek dlu..kalo cg ajis(warden btugas) tny kamu da dpt kbnran k x tdo kt asrma..kamu ckp cikgu ihsham da bg..kalo dye tnye spe tu cikgu ihsham, kamu tny blek siape dye ??"

waahhahaha...pas dgo dye ckp cmtu ktowg pon berdekah gler2 nseb xguling2 je kt stu...hahaha =D

5.20 : ktorg tron court basket...waaah rndu gler kot kt court tu...ptg tu ktorg lwn jap ngn dak2 f3..3on3..ktowg klah 5-6..=P...act court basah pas ujan, so sje je maen bodo2 bg dyeowg mng =P

da lme siaak x jejak kt court nie...
8.30 : akibat da bosan gler ktowg pon tgk movie kt lptop bon2..cite WRONG TURN 3...peehh..xnk lagi seram an cite nye..cite canibal mkan org...ktorg tpkse tgk kt bilik prep sbb kt bilik ktowg suiz rosak. Last2 bukan ktowg 3 owg je y tgk..dak2 skola pon join skaki ..haha...
nie r canibal tue...seram an...
10.00 : ktowg kuar g uma nasa kt Adela..ade la 20mnit dri sakti tu..ktowg tdo sne coz pg tu kol 4 nk tgk bola..MU vs MC (agk skit ati coz pnat je bgun kol 4, last2 seri 0-0). Dlm pjlnn k rumah nasa si bon2 ngn naim xabes2 tigt cite WRONG TURN. mklumla jlan kota tinggi-sg rgit kn trg bnderang !! siap ade lampu kelip2 lg spnjg jln !!

orait dats it pjlann aku pd hri ptme..agk pnat sbb dpt tido 2jam je.

Tuesday, November 9, 2010

Green Light..

Green Light...Lampu Hijau

aku sgt suke green light..haha
knape?.. sbb green light nie mksud laen nye ialah "membenarkan" =)

act aku nk g bandar penawr atau specifc lg aku nk g sakti esk. aku g nie pon ats undgan dak2 bsket sakti y tigin sgt nk friendly ngn ktorg. "kitorg" is act refer to dak2 basket 92degrees. so mgikut y tlah d plan, si itik (naim) akan tron jb pada esk hari then aku akn mgambil nye n tros k rumah bon2 (fesal). si gemok plak (alep) djangka smpai k jb pd petg kamis. lg 3 org (afiq,daren,ivan) xdpt join ats sebb y xley d elakkan.

So, tok esk n kamis mybe aku, naim abd bon2 akn maen bodo2 je coz nk tggu si gmok tu dtg dlu. btw alep xdpt dtg awl sbb dye ade exam kamis pg tu...last paper . aku pon plek sjak bile alep ambik berat pasl exam dye..hahaha (gurau sudeyh). so mgikut prancgan kami akn berfriendly ngn dak2 sakti pd ari jumaat.hmm...3 ari kot aku nk pkai kete. 

bgitu la rncgan nye..TAPI.......jeng3....

aku xckp lagi ngn mk aku aku nk g skola bwk kete !!!waaaaaa
persoaln mule tmbul kt kpale otak nie...
mcm mne aku nk ckp ni??
bg k mk aku aku bwk kete 3 ari??
jauh lak tu...
ari sabtu dala aku ade test muet..mk aku bg k aku blek jumaat mlm...??
*questions mark*questions mark*questions mark*questions mark*
huuuuh...
sgguh brdebar jantug nie nk mntk bwk kete...

then, tibe la mse nye. aku perlu mguatkn ati !! cekal kn fikiran !! muke msti srius+kecian !!=P

"ma, kete kancil tu nye air cond kalo nk btol kn lme x??? (muke pgharapan)

"urm, eh x...skjap je...eh ko nk bwk kete k g skola??" (nada makin tggi)

"hah..a'ah...bwk kete r" (suara tgas)

"ish..boley k..jauh tue.." (suara nk x nk je bg)

"eh ..boley..dkat je" (suara pujukan =P)

"urm yela..nnti kau tny abah kt mne nk btolkn air cond tu..xpon kau bwk je saga" 

"ok..mne2 pon boley..saga pon okay gk" (suara control + muke tersipu2 mlu gembira)

waaaa...thats we call it GREEN LIGHT !!! thankz mum, dad..love u laahh..hehe
xsabo lak nk mnjguk skola lme aku..ntah mcm mne la..for dak2 bsket sakti, nntikan kehadiran snior2 mu ini y sdia nk mgalahkn mu..!!! haha



*my next entri, cmpem2 la aku akn bcerita pasl pjlann aku slame 3 ari nie. So tgguuuuu...hehe

Sunday, November 7, 2010

Revolusi Tudung !!

Today I want to talk bout smethg y aku slalu sgt perhatikan...
TUDUNG

Aku nk cite pasal perubhan jenis tudung dri dlu hingga la skrg. Byk y brubah espcially its size of course. Kalo dilihat zaman2 mak2 kite mude dlu ade pulak pkai tdung. Kalo tgk cite2 dlu, cite P.Ramlee r for exmple, mmg susa kot nk tgk pompuan pkai tdung. Mybe sbb org2 zaman dlu kurg ksdaran kot (memandai je).Tp after that dlm taon 90-an ke ats pmakain tudg smakin dtitkbratkn dlm kalangan prempuan (i'm not talking bout artist). Artis nie laen sket, laen mcm mne...hah y tu kte xtau (intonasi khir rahman dalam cite los and faun)=P

Orait, mari kte tgk prubahn SIZE tdung ni. Start from the "bigger" one ...


Tdung y plg slmt dan mnutupi sluruh anggota y perlu dtupi seprti gmbar di ats r. Purdah lg tu. Kdg2 cm samurai pon ade.haha..Mybe sbb tu prempuan skrg mlu nk pkai purdah tkot org igt dyeowg samurai. *winx*

Haaah, y nie pulak besar jugak size tdung nye cume xde purdah je r. Juga bgos sbb mnutup ape y perlu dtutup. Selalu nye ustazah2 kt skola tu pkai tdung cmni r. (ye2 je..)

Haaaaa... Nmpk x size tdung nie smkin mgecil ??..nie la tdng zaman skrg. Bahu pmakai sudah lagi tidak dtutup. 
Huuu... SEMAKIN KECIL !!..kali nie lak bukan saje bahu si pmakai tidak dtutup malah dada nye juge (kaum laki suke leer..) =P

Nampak x ??..semakin lame size tdung smakin kecik. Hilang fungsi tdung y sbnrnye. Mybe org zaman skrg melihat tdung nie hnye mnutup rambut walhal tdung juge bfungsi tok mnutup dada dan bhu mreka. Yg pkai tdung tp pkai bju ketat, y pkai tdung tp nmpak lurah, y pkai tdung tp pkai bju lgan pndek, tu sume aku xnk cite r. Mls nk sentuh. Tu da thap ...ntah la..huhu.. But i really feel weird bcause this revolution of size tdung. 

Mybe jugak tdung y comey2 nie a.k.a tdung mini nie sng nk beli. Kt pasar mlm pon ade dgn harga y sgt murah. Membe aku pnah ckp kt aku 

"perempuan y pkai tdung tapi pkai bju lgan pndek, sme je dosa nye ngn permpuan y xpkai tdug" (xtau r btol k x)

 And for the last, stahu aku shelai rmbut permpuan y dilihat oleh seorg lelaki bukan muhrim dgn sgaja bersamaan stu dosa. Let us calculate, aku nie mmg suke kira2 hehe

seorg prempuan ade at least 5000 helai rmbut,
jika dye tidak memakai tdung dlm shari mybe ade dlm 20 org laki y tgk,
seorg da menyumbg 5000 dosa,
5000 multiply by 20 = 100 000 sehari!!

wow..thats only da calculation. Aku nie xla baek mne, jus kdg2 kte prlu mgingatkn antara stu sme laen right?. Bab2 dosa phala nie biar Allah sje y mnntukan..jus pkir2 la sndri...


Btw, spe2 y tigin nk jd istri aku tu first condition of course lah mesti bertudung..hehe (perasaan sudah)ahah 

Friday, November 5, 2010

New ERA..

The new era for Real Madrid C.F. has begun. It startd from da arrval of their new manager Jose Morinho and some big players. The 2010/2011 season as a glory so far for Real Madrid after they lead La Liga by one point ahead of defending champion, Barcelona. They also lead Group G in Champions League and advancd to last 16 after they draw with A.C Milan at San Siro at matchday 4. 



2009/2010

2010/2011


The above pic is da first eleven that Manuel Pellegrini (coach for real madrid before Mourinho) always used. But in da pic Sergio Ramos was missing because of injured and be rplaced by Drenthe. The pic below is the first eleven that Mourinho used almost in every games. 

Mourinho plays a very good football as a coach because Real Madrid never lose since he becme the manager. Madrid win 11 times and draw only 4 times in all competitions this season. Madrid scores 32 and only cncede 7 goal so far. The new formation that Mourinho is 4-2-3-1 which casillas at the goal, Ramos-Carvalho-Pepe-Marcelo at da back four, Alonso and Khedira as a defensive midfilder, Ozil as an attacking midfilder, Ronaldo and Di Maria as a wide man, and Higuain as a target man.This formation is also been used by world cup champion, Spain. 

Kaka and Gago are still injured and out of Madrid games so far. And I can't imagine if Kaka is fit.... HuH....who will be replace by him??..Ozil??..Di Mria??..and of course not Ronaldo.This team is very2 powerful because they have too many good players. And I think Kaka will leave Madrid soon.

Madrid just sold a few of big players such as Robben (Bayern), Sneijder(Inter), Van der Vaart(Spurs), and Raul(Schalke 04). But they sign new players which turn Madrid to the new era. These are the players which is join Madrid at summer 2010 :- 
                Mesut Ozil(from Leverkusan), 
        Angel Di Maria(Benfica)
            Ricardo Carvalho(Chelsea)
        Sami Khedira(Stuttgard)
  Pedro Leon(Getafe)

These 4 of 5 players are the first eleven while Pedro Leon alwys come as subtitde. The new signings and new manager has turned the team to glory so far.Moreover, almost players are very young.Ronaldo(25), Higuain(23), Ozil(22), Khedira(23), Maria(22), Benzema(24), Ramos(24), Leon(24), Marcelo(22), Canales(19). They play very beautiful 
counter-attacking football and world is very happy to watch their game. 

Now, let we talk about the world expensive player, Cristiano Ronaldo. He plays a major role for madrid success this season. He had transform himself from "solo" player to "teamwork" player.

"now, we play as a team under the new coach" Ronaldo

"Cristiano is an incredible team player" Mourinho

"I am very happy for ronaldo" Higuain

"we have decisive players like Ozil, Ronaldo, and 'pipita' up front" Di Maria

Ronaldo had scores 44 goals in 46 apperance for Madrid so far. He is only 25 this year. He can score in long range with his both legs. He can score from corner kick. He can jump very high and has a sharp header. He has very fast legs and can dribble very2 well. And all of keepers scare - absolutely his powerful free kick !! 

Now let us look for his goals tally this season. For domestic league - He had scores 11 goals in 9 matches. And for last 4 games, he scores 10 goals !!! WOW...2 goals against Deportivo, 4 against Racing, and both 2 goals against Hercules and Malaga. Dan jika Ronaldo seorg y istiqamah dlm mnjaringkn gol,let us calculate his goals for domestic cup :-

for last 4 games, he scores 10 goals,
for domestic cup there is 38 games,
 so 38 divide by 4 = 9.5

if ronaldo "istiqamah" dlm mnjaringkn gol,
10 multiply 9 = 90 !!!
so, at the end of the season, he's able to score 90 goals in 38 games !!!
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro

Thats sound imposibble but it is just prediction...
Below is the list of Real Madrid's players for 2010/2011 season.


     First Team
  1. Iker Casillas (1) -captain-
  2. Sergio Ramos (4)
  3. Pepe (3)
  4. Ricardo Carvalho (2)
  5. Marcelo (12)
  6. Xabi Alonso (14)
  7. Sami Khedira (24)
  8. Mesut Ozil (23)
  9. Angel Di Maria (22)
  10. Cristiano Ronaldo (7)
  11. Gonzalo Higuain (20)
    Subtitudes
  1. Jersy Dudek (25)
  2. Adan (13)
  3. Raul Albiol (18)
  4. Arbeloa (17)
  5. Mateos (15)
  6. Garay (19)
  7. Mahamadou Diarra (6)
  8. Lass Diarra (10)
  9. Gago (5)
  10. Granero (11)
  11. Canales (16)
  12. Kaka (8)
  13. Pedro Leon (21)
  14. Karim Benzema (9)
Four Madrid's players, Casillas, Alonso, Ozil, and Ronaldo make the 23-man shortlist announced by FIFA for Ballon d'Or award while Jose Mourinho make the 10-man award for Coach of The Year. I hope that Mourinho and Casillas will win the award that will be announced on 10 January 2011.

I think only Barcelona and Chelsea can probably beat Madrid. I can't miss every minutes that Madrid played. And now I can't wait to see Real Madrid "membelasah" Athletico Madrid this weekend..!!

ALL da BEST and HALA MADRID !!! 

Wednesday, November 3, 2010

RESULT sem 1 !!!

2/11/2010-5.00pm
nie tarikh dan mse rsult for sem 1 aku slame aku amek foundation in scienCe kt Uitm Puncak Alam tu...
pd mulenye aku mls nk tgk sbb tkot trok...tp bile membe2 sume da tgk aku pon mguatkn dri untk tgk..huhu

GOOGLE--> STUDENT PORTAL--> LOGIN --> EXAMINATION RESULT

perrrgghhh......!! time nie ati mmg bdgup knCang beb... and.....................



...........ALHAMDULILLAH.........

agk tkzzut aku tgk rsults aku ..
nie rsult aku :-

          BIOLOGY 1                :  C+
          CHEMISTRY 1            :  B
          MATHEMATICS          :  A
          PHYSICS 1                 :  A

          GPA (POINTER)          :  3.67

for foundation in sCienCe nie GPA juz kra math as subjek wajib plus 2 highest subjek
so GPA aku xtmsok BIO r..hehehe..(lucky)
pas tgk rsult nie aku tros tnjuk kt ayh aku...hehe

"urm....boley la nk enjoy2 cmni..."

hehe...thats what he said...green lght..=D
rmai gk membe2 aku y tggi2 pointer dyeowg....tp ade gk y agk myedihkn bg dyeowg....
ape2 pon kite kne troskn tok sem 2 lak nnti...mlekn idop bru..
n my target after diz is TO GET 4 FLAT FOR SEM 2.....!!!!


Monday, November 1, 2010

JeLes k...???

JELES....what is mean by tht??
atau ejaan sbnye JELOUS...dlm bhsa mlayu plak mksd nye cemburu
ok...mksd cemburu mgikut kmus dewan ialah iri hati, kurg pcye atau syak wasgka
terhadap sesorg krana klbihan atau keistmwaan mreka...

orait ape y aku nk cite pasl "jeles" nie adlh tntg ssorg......
let me introduCe his nme frst..
his nme is MUHAMMAD IKHWAN BIN MD YUSOF

YES  !!he's my brother !!my scond brother......
thse are sme dtails bout him...

dye tua staon 7 ari dri aku..=)
anak k5 dri 7
dye agk berjaye r dlm idop dye...mCm 'permata' r dlm kluarga Tn Hj Md Yusof nie...eCeh...haha

JELES K ???

nie some achivemnt dye slame 19 taon dye idop :
3A dlm PTS (skaligus lompt tros drjh 5)
5A dlm UPSR
Ketua pgawas skola rndh
Tokoh pelajar mse skola rndah
9A dlm PMR
11A1 1B3 dlm SPM ~~gler kn abg aku nie~~haha
Ketua kpd batch PreFranCe 7

JELES K ???

mmg gler an abg aku nie...pndai glew...nk ckp blajo....sme je aku tgk cm aku...
cume aku lg byk maen r dri dye...haha...
pndai2 dye pon sukan dye pwer gk beb...skola rndh dlu dye pwer lari...smpai skrg aku pon kalh au lumba lari ngn dye...=P
and y plg sronok bile aku dtg mjlis gradutiOn batCh PF7 dye...maaai
skali dye bruCap dlm bhsa franCe beb...tkedu aku ngn mak bapak aku kt bwh dgo..
bangga mak ayah aku dpt anak cmni...haha

JELES K ???

timbulnye idea nk tulis pasl dye nie sbb aku bru copy gmbo2 dye kt fb coz mk n ayh aku
nk tgk...dyeowg x reti nk bukak fb...=)..mklum la org dlu2 bknaln mlalui surat je..hehe

nie kt st tropez 
sinCe dye kt FranCe da bpe byk tempat dye mlanCong... JELES K ??

nie kt gordes..smewhre kt franCe

nie kt munich, Jerman

nie kt tolouse
nie kt Paris
nie kt Jerman
nie kt nimes corrida..smewhre kt franCe



nie kt Spain (latest)



JELES K ????

haha...ntah la erk...nk jeles pe nye...he desrvd it....
ade la jles sket2 tu...huhu (poyo)
btw..aku sbnye xtpkir lgsg pon nk smbg plajran kt ovrsea...
tp kalo dpt pluang tu...spe xnk...huhuhuhu =P

xpela...kau tros je la pjuangan ko kt franCe tu yer...aku troskn pjuangan aku kt Mlysia je..=(
nnti da kayer jgn ler lpe aku...payung2 r sket...haha...beli kn aku kete sbijik k..=D
xdpt BMW .... LAMBO pon jd la...hahahha =D








**ikwan, aku da promote ko kt blog aku nie...nnti iPhone ko tu ko waris kn jela kt aku yer...
akak2 n abg kte y laen tu boley beli sndri...hehehe