Tuesday, December 27, 2011

!*TAHAN*!

Assalamualaikum....


-google-

TAHAN CAP , TAHAN.... !! LAST CHANCE KAU NIE....KAU KENA TAHAN !! KAU BOLEH !!








**angkat berat sakit pinggang bhaaii...hehe  btw, doakan kejayaan saya dan rakan2 lain utk final exam start mggu dpan...=D TQ ! ***

Wednesday, December 21, 2011

Is this a good way of studying ??

Assalamualaikum....










THIS IS HOW I'M STUDYING !!


juz sitting on the chair, staring at my "long" notes, with listening to some crazy songs, and sometimes my eyes crawling to the screen laptop and replying some comments or chats....do this position about half an hour an I'm ready for my test !! 



YEAH !! this is how I'm studying...IS IT A GOOD WAY OF STUDYING ???


Let my test scores speak the answer !! hehe =D






***esok satu test, lusa 2 test, tulat balek rumah...aku nk tulat..haha =D***

Saturday, December 17, 2011

orang lidi Vl : Playboy

Assalamualaikum....














Zaman skrg nie owg laki maen tukar2 pompuan mcm tukar baju je...errr...yeke??
 -Jawapan seorg perempuan-
" Memang betul pon !! laki sume nye same je..!! "(sambil menyinsing lengan baju dan muke y amat bengis) 
 -Jawapan seorg lelaki-
" Mane ade, x semua lelaki cmtu...ade je y baek2..." (dgan nada y slow sambil mgangguk-angguk kepala)

Here's my opinion : ada 2 bnde, first tukar2 awek x salah..bukan tukar2 istri..awek xde ikatan ape2 pon..suke ati r nk tuka byk2 kali..so its not wrong...BUT second, of course kalo tukar2 awek akan mlukakan hati si perempuan, n melukakan hati org laen is totally wrong...In conclusion, tukar2 awek xsalah tp lukakan hati org laen salah. So kalo nk tukar2 awek pastikan x melukakan hati mana2 pihak.....errrrr boley k?? haha big smiLe~







**minggu ni tiap2 hari ade test, hopefully dpt mlalui nye tanpa jadi gila..LOL. pray for my success okay..=) **

Sunday, December 4, 2011

FB tempat bergaduh ??

Assalamualaikum....


Betul k Facebook tempat bergaduh???  Yup....I'm totally AGREE....







Maju org skarg nie...nk bertegkar bgaduh pon melalui Facebook....xmacam org dlu2, nk gaduh tros jmpe dpan2 ala2 Sharif Dol btumbuk ngn Ramlee dlm Seniman Bujang Lapok dlu tu..haha..moden2...


**Nowadays, Everyone just express their feeling through Facebook. No doubt about that.**



***aku terpakse besarkn width entry blog aku nie smate2 nk gambar atas nie dpt dbace dgn mudah..haha..anyway, smart gk lebar2 cmni..jimat ruang...=D***

Saturday, November 26, 2011

Belajar untuk berdiri-atas-kaki-sendiri.

Assalamualaikum...


      Aku selalu ckp n igtkn kt org y dalam kehidupan nie, kadang2 kita kene blajar untuk hidup keseorgan, blajar untuk bdikari, blajar untuk buat ssuatu sendri tanpa pertolongan org lain, SEBAB satu hari nnti kita akan keseorgan, xde spe2 y nk tolong kita, n bila mase tu tiba atleast kita mampu tok mlalui nye...


      Tapi, aku cume mampu mgingatkn org lain, aku lupa untuk mgingat kn kt diri aku sndiri...and now i realise, aku pon patut blajar untuk hidup kseorgan, sbb bila tiba saat aku btul2 kseorgan, atleast aku mampu melalui nye.....


      And of course, bila kita kseorgan barulah kita nak mndekatkn diri pada Tuhan, and yup ! Tuhan akan sentiase menemani kita di saat kita keseorgan ataupun tidak....betapa Maha Penyayang nye Tuhan itu.... 
















***Kenapa bila kita ade masalah baru kita ingat Tuhan....time kita senang kita lupe Tuhan....pikir2 kn lah...tepuk dada tanya selera....Mari lah kita sama2 brubah sempena Tahun Baru Islam mlm nie...=)***

Tuesday, November 22, 2011

Gua Tabik Team Sorak kt Restoran Hakim Sek 7 S.Alam.

Assalamualaikum....



X nak  ckp byk, first skali aku nk tabik Team Harimau Muda y bjaya mempertahankn pingat emas Sukan Sea..y lg aku bangga dyeowg mng lawan INDON kt dpan 100 000 penyokong INDON...weyh 100 ribu bukan sikit weyh !!

-------------------------------------------------------------------------


      Orait, post aku bukan nk cite pasal kejayaan Malaysia tu, but aku nk cite pasal Team Sorak kt Restoran Hakim Sek 7 S.Alam...actly semalam aku g tgk bola MAS vs IND kt situ, MAAAAIII !! sumpah meriah giler Restoran tu... !! 


      Ramai xpyah cite lah, y aku kagum + bangga sbb ade satu team sorak nie, dlm 30 owg cmtu, from 7.30 pm until Malaysia has won the penalty, dyeowg sorak xhenti2...ade lah bnti 5 10 mnit then dyeowg akan sorak sorak n sorak...mcm2 lagu dyeowg nyanyi...BINGIT bhaaaii Restoran tu !!



That's how the REAL MALAYSIAN support their HARIMAU MALAYA !!




     They always positive, xde suara2 pukimak kutuk "ape nie Malaysia passing xtepat"   "keluar kan r fakhrie !! " "attack mcm sial"  "bangang r Malaysia byk sgt gentel bola"   "mcm ape syiaaa thamil maen" n bla bla bla..... these things of word y kuar dri mulut PENYOKONG MALAYSIA konon nye, aku sgt2 xgemar...HOIT?? INGAT SENANG SGT K MAEN BOLA TU??  but THIS tukang sorak, fuuuhhh, dyeowg sgt positif, xde lgsung kata2 merungut pasal player Malaysia...they juz keep SORAK SORAK n SORAK walaupon Malaysia maen xbpe bgos...


Nie Vdeo ringkas y smpat aku rakam...

video
macam kat stadium beb !!


Wira2 Harimau Muda Malaysia...


NYUM2 !!


muke kekenyagan lepas membaham sang garuda..haha

***Restoran Hakim jd port tgk bola aku lah pas nie..hehe***

Wednesday, November 16, 2011

I Have Decided....sorry guys.

Assalamualaikum....


awak, sy btul2 mintak maaf kt awak, awak, awak n awak...kali nie sy btul2 xboley nk elak sume tu...sy btul tpakse wat kputusan cmnie...maybe kputusan y sy buat nie xbtol, tp sy yakin ngn kputusan sy nie...maaf atas harapan y sy bg kt awak, maaf kn sy awak, awak, awak n awak........ ='(





I'm juz miss every moment there......


maybe diz is my first n last wearing Johor's jersey......

when it is about basketball n study, i will put my priority to study first......yup !




1 minggu terlalu lama untuk aku tinggal kn.... quiz n test y myumbang kpd 10% n 30% terlalu byk untuk aku tinggal kn.....xsanggup aku membiarkan ahli kumpulan aku wat presentation sendirian.....aku harap, kamu sumua dpt memahami situasi aku ini.....





***kalau satu hari nnti aku jadi lecturer, aku akan cube untuk tidak berlagak sombong sebab aku xsuke lecturer y blagak sombong...***

Sunday, October 30, 2011

ASPIRE ku sudah satu tahun...=D

Assalamualaikum....



YEAY !! ASPIRE dah SATU TAHUN...haha...


Hepy Burfday to U...
Hepy Burfday to U...
Hepy Burfday to ASPIRE...
Hepy Burfday to U....






***mggu nie bz ngn test, wish me luck....(aku xsentuh buku lgsung lg bhaiii...sigh~)***

Thursday, October 27, 2011

TIGA bende y melengkap kn hari cuti aku..=)

Assalamualaikum....



Ehem....Ehem....juz nk cerita semalam aku g jalan2 @ lepaking bersama Twofx's - haekal, aten, zul, amar n titiey...tidak ktinggalan zue y sggup dtg dri penang smata2 nk jmpe ktorang..(tipu je) haha...


mule2 g lunch kt seksyen 2, cm bese lah, dah nme pon seksyen 2, msti pekena dye nye ABC...PUAS !! (aku penah ckp ABC Ronaldo paling best dlm entry sblom2 nie, but, correction !! ABC Pegaga lg best !!)


Abes tu ktorg g tgk wayang...mule2 igt nk tgk cite REAL STEEL..tp tiket dah sold out..so ktorg tgk lah cite IN TIME...fuuhh, BEST !! seriusly best....korg kne tgk....




BEST !!


Bergambar sblom tgk wayang...hehe



Peace...=)


 pastu abes tgk wayang, si zul bawak ktorg g KOPITIAM PAK ALI (kt seksyen 7), nk rse dye nye NASI AYAM LEMON...fuuhhh...terbaek wokk !! 




Ape macam?? sdap kn ....yumm3


Ipoh White Coffee dye pon masyuk gak beb !! 




muke2 lapa tgh tggu mkanan smpai...






ok, tu je y nk cite...actly aku juz nk promote ABC seksyen 2,  cite IN TIME n NASI AYAM LEMON PAK ALI je...hehe...selamat mncube 3 3 bnde nie...compem x nyesal...=)








***aku dah mule rse xsenang duduk dah, stiap subjek y aku blaja dah mule wat aku xsenang duduk...sigh***

Monday, October 17, 2011

Eh, tu bukan awek aku lah....

Assalamualaikum....


Di Luah Mati Mak, Di Telan Mati Bapak... aku tau peribahasa nie msuk k x, =P  ape2 pon layaannnn...hehe =)












Kalo budak pompuan tu awek ko, ko ckp jela tahi...xpyah lah bukan awek aku lah, aku xcpl lah, ape brg cpl lah, single is better laah, xmaen r awek cmtu laah....nnti aku dah kebas bru lah nk kawan mkan kawan la, kawan tikam blakang lah, kawan xmgenang budi lah, kawan rembat awek org lah...at the end, kau lah y BANGANG ! *segalacarutanuntukkau*


kes rembat-merembat awek org nie xbaek, tp sriusly x salah..Acap's Principle bebeyh !! haha =D




***this Tuesday I will go to UiTM Segamat for KARISMA- Karnival Sukan Mahasiswa. Wish me luck. And of course I will miss class for 3 days, oh God ! Please make me strong...***

Friday, October 14, 2011

QUAKES 3.0 2K11 [FULL RESULTS]

Assalamualaikum....




Quakes, Quakes n Quakes !! untuk berbulan2 akan dtg aku xdpt lg nk dgar orang rmai2 jerit HOYAS ! ~sigh~


National Community Basketball League (NCBL 2K11), my team which is QUAKES had finished our journey at the second-round (last-12), we lost to powerful-team United Basketball of Shah Alam (UBSA). I forget the final score, but the margin was 17 or 18 points if I'm not mistaken. Sriusly mse ref tiup wisel last aku lgsung xtgk point...sdey bahaaiii !! salam2 ngn pihak lawan then tros angkut brg bla dri court.


Thats was the sad-dispointed part, now aku nk cite y gembira-bangga-suka-best nye part lak..hehe =)


And the story begin,


Pertengahan bulan April 2011 kalo xsilap, aku di ajak oleh Radzi aka Top aka Quakes' captain tok join Quakes nye tryout kt Summit Subang. Sriusly hatiku sgt gumbira, bkobar2 nk g tryout tu...stelah btungkus lumus mnunjukkn bakat d Summit, akhirnya aku terpilih myertai Quakes 3.0. Maka bermula lah hidup ku bersama Quakes. Latihan demi latihan, dri bkerja aku bhnti smata2 nk commit ngn Quakes. Maka bermula lah our first game of NCBL 2K11 y blangsung pada 5 Jun 2011, QUAKES vs V-Ballers. 




Line-up QUAKES 3.0 ( NCBL 2K11)






First game aku agak impressive, score 10 points, second highest score behind our 'makan-makan' man, Abu. But, the second game, my performance mule mnurun. third game? vs Hurricanes, second runner-up last year, my performance lg lah down...mybe kne physico kot, mklumlah aku budak baru blajar..hehe  Namun, game demi game, week by week, training by training, performance aku mula mningkat. =) My best game with Quakes so far was in week 10, QUAKES vs ARMY. mmg guwe on giler2 time tu. I made FIVE 3points from 7 attempts..n I'm the top scorer for that game..=D


Nie Statistics aku tok group stage. (kredit to isk n kucai)

KLIK the pic to enlarge it.


Quakes dletakan dlm Group C bersama 10 team y laen. Group A juge ade 11 team manakala Group B ade 10 team. tok group stage, 4 team teratas akan mara k pusingan kdua iaitu kalah mati. Like my coach said, CHRISTMAS COMES EARLY.  UBSA is the team y dijangka akan menjadi champions season nie n Quakes diundi bersama mereka seawal pusingan kdua. nk xnk kne maen jugak beb ! tp mybe xde rzeki, we lost that game. Stats aku lwan UBSA aku xnk msuk kn dlm Stats kt atas tu sbb performance aku sgt trok ! xde lah trok mne, juz aku btol2 OFF !! I'm only convert one 3point in 8 or 9 attempts. bullshit !


Top 4 setiap group mgikut kdudukan..
*aku pon xtau knape Quakes no 4 dlm group, suppose no 3.*






Jadual Play-off..








Last but not least, aku nk ucapkan jutaan trima kasih sgt2 kt our manager team- Iskandar Hadi as our coach. he is very good coach bebeyh..Kucai Kuaci as our Statistician, Jamil Jo, Mat n Nizar...xlupe juge kpd our captain Top, y membawa aku kpd Quakes nie. Quakes really tought me basketball is not about passion, it is about brotherhood n family too..


Our lost diz season not the end of Quakes, I will train hard n come back next season with a better performance, better percentage..=)



QUAKES 3.0  first jersey (green n gold)


QUAKES 3.0  second jersey (black n gold)


In action.. =)


gambar nie penuh konflik - gay version -


Yes ! family n brotherhood~

my supporters, aten n haekal. -not in pic : titiey n firul-

my first molten ball, dihadiahkn oleh haekal kpd aku..hehe..
thankz sgt2 la kal, dri dlu tringin nk bola molten, dpt jgak akhirnya...=D









***My prediction of Div 2 : Champs      - UBSA 
                                        1 runner-up - Hurricanes
                                        2 runner-up - Titans

Thursday, October 6, 2011

The Real War Has Begun...

Assalamualaikum....



The REAL WAR Has Begun !!

I dont care whether you or I will win this war, If you win, I will congrats you, but of course, I'll make sure that you will suffer, bcoz I really2 want to win THIS WAR !!!

Aku minat giler2 Dragon Ballz..=D

I hope I will be that Goku !!




***Last Grouping game of NCBL : Quakes win over Army 73-52 . Come n support Quakes this Sunday 8.00pm at Balakong vs UBSA. (second-round, kalah mati yo)***

Wednesday, September 28, 2011

Kebakaran di Kolej Jati UiTM Shah Alam - 28/9/2011

Assalamualaikum.....


juz nk kongsi y KOLEJ JATI (lagi best...woooo...lagi best.....wooo...lagi best !!) telah TERBAKAR pada 28/9/2011 jam 3.00pagi. Kebakaran hanya melibatkan Blok C manakala Blok2 laen selamat dri kbakran....Kebakaran diberitahu bpunca dri puntung rokok y di baling k dalam tong sampah besar...





Kenyataan Dato' Sahol (NC UiTM) di laman FB nyer...




Dato' Sahol bersama TNC n pegawai2 y laen melawat tmpat kjadian.
(blakang tu  ialah tong sampah y mybabakn kbkran)


Megenai kecederaan y blaku - beberapa pelajar dikatakan melecur dan y paling trok sehingga 75% bdan pelajar tersebut melecur...ade juge y patah kaki gara2 melakukan aksi stunman (melompat dri tgkat 3)...kita doa kan sume nye berada dlam keadaan baek n selamat....di harapkan warga JATI y terlibat dlm kbakaran tsbut dpt bsabar dgn ujian ini....


Berikut mrupakan vdeo y sempat drakam pelajar JATI ketika saat2 cemas tue...







MORAL OF THE STORY : 
JANGAN LAH MEROKOK !! peace yaww...=)






***agak2 kalo ade nyawa y mlayang baru lah perokok2 y btggungjawab tu nk insaf...mengapa perlu mnunggu ssuatu y xbaek blaku bru nk bhenti merokok?? tepuk dada tny selera..=) ***

Thursday, September 22, 2011

ABC Ronaldo - best ABC at Shah Alam.

Assalamualaikum.....


Juz nk share ngn korg2 sume pasal ABC - Air Batu Campur y ade kt Shah Alam which aku grade kn antara y terbaek y pernah aku jumpe...Taadaaa....








Terbaek wookkk !! tinggi satu hal...keliling nye dye letak coklat supaya ABC nie xkan jatuh...n da top of it dye letak buah anggur sbijik ! terbaek laah !! Anyway ABC nie dinamakan ABC RONALDO !! bukan nk racist or wat,  but i really like very much diz ABC...not bcoz i'm the fan of C.Ronaldo okay..hehe


ABC RONALDO !! 


Menikmati suapan pertama !! =D


btw spe2 y nk cube tu, or i can say U MUST TRY diz ABC at Medan Selera Seksyen 2, Shah Alam....budak2 UITM Shah Alam compem penah try....


Maybe diz ABC not sePOWER ABC2 y d jual kt restoran2 mewah...but with only RM 3.00, u can get diz powerful-ABC !!


Ape tunggu lg??  ce lah try...hehe =D






***Of course kalo nk mkan ABC Ronaldo nie sbulan sekali or sebulan dua kali je, coz sekali mkan byk wooo kandungan gula...silap2 kne kncing manis gara2 ABC Ronaldo lak..haha***

Monday, September 19, 2011

Perempuan Mudah Merajuk.

Assalamualaikum....




translate perbualan diatas...


Miss X : sy nk list kn abg as "father" sy dlm fb boley x??


Aku : urm...sje2 je??


Miss X : urmm, xpelah kalo xboley..tadi pelawa...errmmm..ok lahh, majok..papai..






Sriusly ngn aku jgn dok kuat merajok...mmg aku xkan layan r....EXCEPT mmg aku perlu pujuk as mmg aku y bersalah....hehe peace yaww !! 









***week 9 of NCBL, our team lost to Cagers by only 2 points, 54-56, very dispointd but we will bounce back in our next game diz sunday !! ***

Wednesday, September 14, 2011

Geli-Geliman.

Assalamualaikum.....



Penah tgk org bercintan-cintun kt FB x?? msti penah kn...mklumlah dunia dah smakin maju...orang dlu2 bjumpe jodoh slalu nye dlm stu kg je...xpon dok umah sblah2...tp skg nie, ngn ade nye FB, Twitter, Tagged n laen2 medium elektronik mmbuatkn jodoh tu boley jmpe dmana2 sje...walaupon dduk di ngara y bbeza...


Tp an, bukan nk ckp ape r, aku xbpe brminat mmbace kisah2 cinta mereka nie y konon nye sje je nk menceritakan kpd sluruh dunia...knape perlu mghebah2 kn cite cinta korg n last2 ptus then bgaduh pulak...juge d FB !! ape laahh...


aku rindu awek aku xmati pon....LOL

xpayah nk "demi cinta kita" sgt laah...4 5 taon lg cmpem k msih bersama...

thats we call "mencari simpati"....xpyah nk bgga sgt lah time
tgh rancak bcinta dlu...ape dah jd skg bhaaiii??


Geli-Geliman beb bce post dyeowg...meremang sgale bulu y ade kt bdan nie....LOL

"xpyah nk heboh kn sgt laah KISAH CINTA kau kt sume org....nnti tbe2 putus aku lah org ptame y akan gelak kn..."







**post pasal hidupku di alam dgree akan d post nnti...wt mse nie xde mood lg nk crite...***
***Result NCBL week 8 : another WIN against CONS(B) 81-62. HOYAS !***

Thursday, August 25, 2011

orang lidi V : satu or dua ??

Assalamualaikum.....














Jari Hantu tak Bersalah... Yang Salah ialah Orang Yang Berfikiran Lain Terhadap Jari Hantu.. =D




***puasa ---> raye ---> sambung blaja..=(***