Saturday, February 26, 2011

Yes Man.

Assalamualaikum...


Penah tgk cite YES MAN ??...msti pnah kn...xpenah ?? kpd spe2 y xpernah tgk tu biar aku cite sket cite tu pasal ape...



 "ade sorg laki nie nme dye CARL...dye slalu sgt excuse kalo membe2 dye ajak function. ajak g party xnk, ajak g jlan2 xnk, ajak ape2 pon la msti ade je excuse. dan lame klamaan kwan2 dye mule da xhiraukan dye. senang cite dye da xde kwan r. tbe2 dye tjmpe ngn sorg membe lame dye. membe dye nie ajak dye join satu ceramah, dmana ceramah tu sgt mnekan kn word 'YES'.. actly ceramah tu dsampaikn oleh seorg y konon2 nye sgt bpgaruh r.. ayat si pnceramah tu mcm nie "EVERY TIME AN OPPURTINITY PRESENT ITSELF, NO MATTER WHAT IT IS, YOU WILL SAY YES !".. 

so lpas je ceramah tu, si CARL nie bjanji kt diri dye dye akan ckap YES stiap kali ade 'ajakan' atau undangan dri org laen. n start dri situ, idop dye mule brubah, kwan da smakin rmai, siap dapt awek baru lagi. pendek kate idop dye mmg seronok r."



nie la cite YES MAN tu..best + kelakar...



orait, tu serba sdikit pasal cite tu la..aku pon xbpe igt sgt.

so, ape y ko nk sampaikan nie cap??

thats it. sje je tulis post nie nk cite pasl movie YES MAN tu........okay, tipu....
actly, pas tgk cite tu aku cube la mengYESkn ape2 opurtinity or ajakan dri spe2 la tnpa bpikir pnjg. like..

cap, esok g jalan2 pusing stu KL jom. - jom !

cap, jap g teman aku g shah alam jap, nk jumpe awek aku jap. - orait, xde hal !

cap, ponteng klas yok - yok !

cap, blanje aku mkan ari nie - orait, xde hal !

cap, kodos jom - jom ! (okay y nie tipu yer)

cap, nnti tolong aku ha.... - boley2 !


haaaihh...mmg aku aplikasi kn r pggunaan YES nie. mmg r x dnafikan if sume bnde kite YES, kite akan rse seronok..membe pon akan rmai,yela, mane x nye, baek ati sgt kite nie smpai sume bnde nk YES. but
but but but but.....

now, aku da mule tpikir, y aku sgt rugi, okay xla sgt tapi agak rugi la...

apsal lak rugi cap ??

urm..cmne nk ckap ek...haissh susah nk ckap la...tapi rse rugi la..=_= . its smetng like "bersenang2 dahulu bersusah2 kmudian". cmtu la...n now, aku d tempat y "bersusah kmudian". haaiiiih...

n of course la, starting from now, aku akan cube kurg kn pggunaan YES dlm idop aku..nk terap kn pggunaan NO, I'M SORRY lak..hehe...=D







HIKMAH : pkir dlu yer betol2 sblom dcide YES or NO..=D




** for sure kalo idop nie asyik ngn NO je kite xkan rse seronok. We still boley gune kn YES but sometimes we must say NO. not every time we must delight others, sometimes we must delight ourselves too =D **

3 comments:

ain amira said...

yes acap! hehe.. :)

Faidzul Firdaus Mastor said...

eja betul2 ye , "opportunity" bukan "oppurtinity". hahaha~

acap said...

ahah...ERROR daaa..nmpak aje ko nie..haha

Post a Comment