Saturday, November 26, 2011

Belajar untuk berdiri-atas-kaki-sendiri.

Assalamualaikum...


      Aku selalu ckp n igtkn kt org y dalam kehidupan nie, kadang2 kita kene blajar untuk hidup keseorgan, blajar untuk bdikari, blajar untuk buat ssuatu sendri tanpa pertolongan org lain, SEBAB satu hari nnti kita akan keseorgan, xde spe2 y nk tolong kita, n bila mase tu tiba atleast kita mampu tok mlalui nye...


      Tapi, aku cume mampu mgingatkn org lain, aku lupa untuk mgingat kn kt diri aku sndiri...and now i realise, aku pon patut blajar untuk hidup kseorgan, sbb bila tiba saat aku btul2 kseorgan, atleast aku mampu melalui nye.....


      And of course, bila kita kseorgan barulah kita nak mndekatkn diri pada Tuhan, and yup ! Tuhan akan sentiase menemani kita di saat kita keseorgan ataupun tidak....betapa Maha Penyayang nye Tuhan itu.... 
















***Kenapa bila kita ade masalah baru kita ingat Tuhan....time kita senang kita lupe Tuhan....pikir2 kn lah...tepuk dada tanya selera....Mari lah kita sama2 brubah sempena Tahun Baru Islam mlm nie...=)***

2 comments:

Nelly The Strange said...

sama lah dengan nelly . alone !!!!!!!

haekal anas said...

pic '8 months later' tu nnti sama doe smpai bila2, akn ad 2 org lidi je dlm pic tu, unless lahh kalau org lidi colour orange tu blah tnggal org lidi putih tu..

#aku sntiasa ada utk kau cap.. *aku tau ayt ni mnggelikan, tp aku xtau cmne da nk tkar ayt ni.. hahahaahaha =P

Post a Comment