Tuesday, June 21, 2011

Kenangan manis dan pahit.

Assalamualaikum....

okay, d kala kbosanan...cm bese, aku pon mengejoin contest y d tag oleh cik nazihah nie..


nie banner nye...spe nk join KLIK SINI



KENANGAN MANIS.

             Orait, bcakap mgenai kngan manis nie aku ade byk sgt22 kngan. But aku pick satu to share to reader2 skalian. Aku nk share cite mase aku form 5 (2009) which aku d suprise kn oleh rakan2 n cikgu aku for my burfday. 


           Cite nye bermula time tu kelas chemistry y di ajar oleh cikgu Rafidah. After that klas is waktu rehat n for sure cikgu tu akan kluar kn ktorg lmbat. Mmg xsempat r nk makan nasi goreng double kt cafe tu. Tp ari tu tbe2 cg tu abes kn klas awal which is 15 mnutes before waktu rehat. Ktorg satu klas ape lg bukan maen suke lg. mlompat2 atas meja.*okay tipu.


          Da kemas brg ape sume, tbe2 cg tu pggil nme aku. Xterkjut pon actly coz mmg nme aku slalu dpggil dlm klas. Mklumlah plajar cemerlang gitu.


          "Asyraf !! tolng jumpe dgn lab assistant. Mintak dye assgment. Sy ade assgmnet tok kamu sume."


          Assgmnet?? what the fish. kpale otak sume da igt cafe boley lak nk bg assgment. Aku pon ape lg berlari 100meter g amej assgmnt tu coz nk kuar klas cpt. 


          "Urm, akak, cg soh amek assgment."


          "Owh, y tu..amek lah..." (upenye lab assistnt tu pon telah dbayar untuk sme2 prank burfday aku.)


         Y plek nye assgmnet tu dbungkus dlm plastik itam. Cm sampah la pulak. da la rgan giler. aku agk plek r cmne kertas bertimbun boley rgan cmtu skali. Mybe aku y kuat kot.=_=


         Sampai2 je kt kelas cg soh bukak then edar2 kn. Aku pon bukak n btape terkjutnye aku bile tgk dlm plastik tu bukan kertas assgment. tp kek !! dak2 klas aku pon ape lg start la dyeowg nyanyi lgu hepy burfday tok aku. serius time tu terkjut giler2 + terharu + air mata da ujung2 je nk mgalir + xterkata + sepiceles + sumpah xjgka lgsung !!


       Orait, tu la antara salah satu kngan manis aku y aku xley lupe n da best prank for my burfday. anywy thankz to Cikgu Rafidah sbgai org y plan sume prank tu n of course to my ex-classmte SPM Intan. Korg trbaek wooo !!


LIOIKE !!






KENANGAN PAHIT.


         Okay, its time for the bitter one. Susah kot nk cite kngan pahit. LOL. Bhaye pon ade. kang salah cite kn ade y terase pon susah jugk nie. okay kne wt statemnt awal2 nie. Saya share cite nie coz nk msuk contest Datin Tyka. Harap kpd sesape y terase mntak maap awl2. Kalo boley jgn terase kn diri okay. LOL.


         Cite nye juge blaku ketika aku form 5. Aku ade sorg kawan nie. Name dye Cristina (bukan nme sbnar). Ktorg sgt rapat r. Blaja sme2. lepak sme2. Xpham je g aku g tny dye compem boley slesai. Legend bab2 math jugak la si Cristina nie (okay, klu sudah dberi.hehe). So mmg slalu sgt r wt keje math sme2 ngn dye. exam xyah cite r mmg dok blawan je ktorg nie but slalu nye aku mnang r. =D


        Orait, that was the sweet one, the bitter one start bile hubungan kawan ktorg d halang oleh org tua. *okay tipu. Actly hbungan kitorg as kawan rapat tbe2 renggang. bukan tbe2 lg da, serta-merta renggang. S**T. mmg xde lg r kawan nk study sme2. Nk lepak sme2. Kawan laen ade but bile da xlepak ngn dye rse cm sgt lost ssuatu.


        Why that relationship mnjadi renggang?? hah, nie y susah sket nk cite nie. ade sdikit blaku salah faham or mybe fitnah? hanya tuhan je y tau. That salah faham telah mmbuatkn aku tros renggang giler ngn dye. peh sdey lak bile cite bnde nie.=_=


         And bile waktu tok ktowg mnduduki SPM, aku hanya mampu ckp "gudluck" je kt dye. okay, sumpah sdey giler. Five years aku dok kt skola tu tok mncari kawan y cmtu, tahun kelima baru aku jmpe n tahun kelima jugak aku khilangan nye.


         Dah, that the bitcher one. Xnk cite pnjg2 lg, sdey wooo. Hey Cristina, thankz for being among the bestest frenz that i ever met, wlaupon waktu tu sgt pendek.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx


Nie je gamba y aku ade. actly xcomplete pon gmba nie.
kakak aku lg sorg xde coz dye raye umah laki dye.

Boley kn xtag spe2....Spe2 y nk wt tu wt la...i mean join diz contest...dlm mse y sme korg boley share kenagan korg..=D







***Aku akan sgt senang nk mgalirkn air mata IF its somthing about FRIEND.***

6 comments:

leeya said...

i think i know both of your stories.time form 5 memang banyak bende yang superb and banyak jugak bende yang worst,kan kan?

syashafie said...

big family :)

Nadiya Faiqah said...

ha! macam tawu. huuuu.

nunazs said...

nice one acap ! :)

nelly said...

kenangan ini yang ajar kita ke arah kematangan ~
:)

acap said...

Leeya, yeah, i also think that u know that stories...da nme pon budak 5 intan kan..secret ok. =D

sya, yup..big family..best !

nad, ko pon tau kot...tp xstahu liya mybe..=)

naz, cite ko pon niCe jugak..meleleh air mata aku bce.haha

nelly, Correct !!

Post a Comment