Saturday, April 14, 2012

God knows everything [Part 1]

Assalamualaikum.....



Bismillahirrahmanirrahim.... 
Dengan nama Allah y Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani....


See ? Setiap hari kite sebut, setiap hari kite mgakui bhawa btape Pemurah nye Allah subhanahu wata'ala tu, korg pcaye x ape y korg sebut tu ?? kalo xpercaya atau ade ragu2 wlaupon sikit pon baek g mgucap balek dkat kn diri kpd Allah.

Orait, entry kali nie xbniat pon nk berdakwah k hape, juz intro je..hehe, Entry kali nie nk cite sket pasal bbrapa cebisan hidup aku kt reader2 skalian...harap2 korg sume dpt amek iktibar..



Back to 2007
Dpendekkan cerite, Thank God for giving me a good result in PMR, not so excellent actly, tak straigth A's pon, tp alhamdulillah lah, I managed to get 8 A's n 1 C =_=' (C is for Bahasa Arab). kenapa lah aku g amek Arab *tepuk dahi*

And bcoz I don't get straight A, maka ketika rakan2 aku naek k pentas utk mnrima anugerah, aku juz kt bawah je, juz sit n watched mereka2 trima sijil ape sume.. sedikit sedih, yela mne x nye, only the student with straight A's only y dpt naek pntas... 

Back to 2009
Dpendekkan crita lg, Thank God for giving me another good result, I got 8 A's n 1 B in my SPM. *ade sje y kantoi* And, it was same like my PMR, only the student with straight A's y akan naek pntas, amek sijil, bergambar rmai2, bla bla bla .....sedikit sedih lagi, tgk kawan2 laen dpt straight.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

N anda anda sekalian, anda percaya kn bahawa Allah itu Maha Pemurah, so do I, GOD KNOWS EVERYTHING, I knew that one day, aku akan dpt jugak ssuatu xkesah lah dri sudut plajaran k, sudut laen2 k, but Alhamdulillah, He gave me dri sudut plajaran, for my first sem in degree, I managed to get Dean List, tak lah 4 flat or 3.9 or 3.8, but hey ! still Dean List ! =)

Dan seperti xdjangka, ade pulak anugerah2 kpd plajar2 y dpt Dekan, WOW ! guys, mybe aku xpenah hadir mjlis2 anugerah nie, tp mjlis anugerah y aku attend tu sgt awesome, mybe kpd mereka2 y slalu sgt naek pntas trima anugerah, mereka mybe pikir mcm bese2 je mjlis tu, tp bg aku, first time weyh ! bratur, nme dumumkn, naek pntas, trime sijil, pakai smart2, amek gmbar, first time ! teruje plus gembira !!

Kpd reader2 y bace nie, if anda skrg budak sekolah n xpenah dpt naek pntas trima anugerah, JANGAN RISAU JANGAN SEDIH ! nnti kt U blajar rajin2, dpt kn Dean List, n Majlis Anugerah Dekan kt U nnti lg 3 4 kali lg gempak ! like sriusly ! 

**Gua tringin nk tgk satu kelas gua 40 org sume skali dpt Dean List, xmustahil sbb mereka2 nie sgt supportive antra satu same laen dlm bab study. ***






We are CS2221A. ~purple,black n white~

SMILEEEE.... =)



This is for you, Mom n Dad ! =)






~GOD KNOWS EVERYTHING~


Thanks to abah, mama, abg, kakak, adik, cikgu, mam, sir, miss, friends, n spe2 lg y scara lgsung or tidak lgsung dlm mmbantu aku dlm plajaran.  n I know, sume nie dtg atas kbnaran dri Allah. Alhamdulillah~













*** Aku dpt 5A UPSR, 8A PMR, 8A SPM, Dean List Asasi, Dean List First sem Degree, tp ayah aku xpenah bg aku hadiah, NEVER ! xmacm parents2 laen, bg iphone lah, ipad lah, tp now I realise, dye ade sbnye bg aku hadiah, hadiah y aku rse sgt2 bharga, but he NEVER said to me that that things was the present. So sweet abah ! =) ***

2 comments:

iRe3n ZaKi said...

congrats acap.. hebat3!!! :)

acap said...

Thankz zue, kau pon ape kurg hebat nye..=)

Post a Comment