Saturday, January 8, 2011

"B" is for BENCI

Assalamualaikum...


BIOLOGY ??...ape tu....ntah..aku pon xtau....y penting hari ini, diketika ini, disaat ini, aku myedari dan begitu yakin yang aku SANGAT BENCI akan BIOLOGY...why ?? 


eh, bukan kau asasi sains k acap??

asasi sains kan blajo subjek bio..

bukan bdak2 sains nk jadi doktor k??



hah ??!! yup mmg aku dak sains..mmg aku blajo bio....tapi pembetulan dan pembetulan !!


pelajar2 sains bukan sume nk jd doktor..dentist...dan swaktu dgn nye....ade gk dak2 sains y nk jd enginer, physicist, actuaries dan laen2 lagi..


dah tu, ko nk jd ape cap??

kalo xsuke bio knape amek asasi sains??

kan..plek kan....tros trang aku ckp mse apply upu dlu ayah aku y bantu aku pilih bnde2 tu sume...n aku xtau lak y asasi sains nie kne blajo bio....then nk xnk trpakse la aku blajo...tapi mybe btol dcision y ayah aku bg kt aku nie...sbb pasnie aku boley further study k mcm2 course...maths k...xpon engnring...


wlau ape pon, tpkse lah aku mghadap stu subjek y aku SGT2 SUKE nie...wtf....actly da lame nk luahkan prasaan btape SUKE nye aku kt BIOLOGY nie...tapi mls n aku msih lagi usaha tok mgubah keadaan...tapi ape kan daya...............


Test 1 for subjek Biology aku pg td SGT SENANG (okay, y nie mmg btol2 senang. bukan perli)..tapi aku rse SGT SUSAH !!..haah...org laen jwb ttup mate je...10mnit da siap...kjadah haram...okay...


"AKU DA GIVE UP NGAN KAU WHAI BIO SAYANG"









aku pon xtau nape la otak aku nie susah sgt nk trime subjek BIOLOGY





n for upu y nga apply skrg nie aku xkan wt ksilapan lagi....this is choice aku for degree nnti...


1. aktuari ukm
2. aktuari uitm
3. maths upm
4. maths ukm
5. maths uitm
6. maths um
7. statistik uitm
8. statistik ukm


see....ade perkataan BIOLOGY x??? huruf "B" pon aku xnk ade.....btw mybe ade certain2 org dyeowg malu nk tunjuk choice dyeowg kt org laen..but wt pe nk malu rite....nie idop kite...biar lah org nk ckap ape...y pnting kite blajar bsgguh2 tok capai kjayaan....n for pecinta BIOLOGY, troskan ngn usaha anda..smoge mnjadi doktor y berjaya....


maybe pas test 2 nnti wall nie akan skali lagi dicoretkan ngn luahan2 kegeraman+kesedihan pasl BIOLOGY..huuuuh...






spe2 nk tempah baju nie boley cntact aku...size s, m, l, xl....
harga murah je...selai RM 5 je...hahaha =D


















**rase diri nir sgt kcil dan sdey bile tgk org sume kluar dewan pekse ngn muke gmbira+snyum smpai tlinga+suara2 "huh, nseb sng je".....**

6 comments:

*haekal anas* said...

hey !
nk beli t-shirt 1 <3

Mya Amira said...

oitt.. aku belaja bio :)

acap said...

haekal, nnti bg 5rggit yer kt aku...ahah

may, ya...troskan ngn bio kau...smoge bjya mncapai cita2 kau..=)

naim said...

same goes to me bro...aq x ske bio...bhahahha

Ajie Mohd Tahir said...

hahaha..otak math bese mmg tak ngm denagn bio.XD

acap said...

naim, hah...sme ler kite...

ajie, yup..btol kot...

Post a Comment